Danemarca s-a calificat în optimi, la Euro, cu gândul la Eriksen. Ce talisman a purtat antrenorul nordicilor în onoarea jucătorului

Gabriel Peneș 22.06.2021, 16:29
Danemarca s-a calificat în optimi, la Euro, cu gândul la Eriksen. Ce talisman a purtat antrenorul nordicilor în onoarea jucătorului

Danemarca s-a calificat în optimi, la Euro, cu gândul la Eriksen. Nordicii au reușit să zdrobească Rusia, cu 4-1, și să obțină în extremis accesul în fazele eliminatorii ale turneului final. Dar toată suflarea daneză – de la jucători, la antrenor și fani – au trăit bucuria calificării avându-l în inimi pe starul naționalei daneze care a suferit un infarct în timpul primei partide din grupă, contra Finlandei.

Danemarca s-a calificat în optimi, la Euro, cu gândul la Eriksen

La Copenhaga, bucuria a fost imensă după meciul cu Rusia. Danemarca s-a calificat în optimi, la Euro, cu gândul la Eriksen. Starul echipei daneze a suferit un infarct în minutul 43 al partidei cu Finlanda, prima de la turneul final. Mijlocașul de 29 de ani a fost salvat de intervenția promptă a unui coechipier, apoi a medicilor, care l-au resuscitat timp de mai multe minute. În cele din urmă, Christian Eriksen a fost readus la viață și internat într-un spital din apropierea stadionului. El a fost supus unei operații de montare a unui defibrilator cardiac, iar vinerea trecută a fost externat.

În tot acest timp, colegii de la națională au fost marcați de incidentul respectiv, pierzând primele două partide. Tote gândurile danezilor, de la jucători, la fani, s-au îndreptat doar spre Eriksen. În onoarea lui, în minutul 10 al partidei cu Belgia, meciul a fost oprit și toți cei prezenți pe stadion au aplaudat ca semn de încurajare pentru jucătorul aflat în cea mai grea cumpănă a carierei și a vieții. Deși nu adunaseră niciun punct după primele două meciuri, danezii au reușit să răstoarne situația, după victoria categorică, 4-1, contra Rusiei. Nordicii s-au calificat în optimi, de pe locul 2 al grupei, ce a fost câștigată de Belgia.

Danemarca s-a calificat în optimi, la Euro, cu gândul la Eriksen. Ce talisman a purtat antrenorul nordicilor în onoarea jucătorului
Danemarca s-a calificat în optimi, la Euro, cu gândul la Eriksen. Antrenorul nordicilor a purtat o brățară în onoarea jucătorului/Sursa foto: metro.co.uk

Ce talisman a purtat antrenorul nordicilor în onoarea jucătorului

Meciul contra Rusiei a fost jucat de danezi tot cu gândul la vedeta de la Inter Milano. Însuși antrenorul naționalei, Kasper Hjulmand, a mărturisit, după încheierea partidei, că a făcut un anumit lucru, în premieră: a purtat o brățară de argint în onoarea lui Eriksen.

N-am purtat vreo bijuterie în viața mea. Acum e prima oară. E o mică minge de fotbal pe ea (n.r. – pe brățară). E Christian acolo, așa că vrem să-l purtăm pretutindeni cu nou. Îl pot cu mine tot timpul, mă gândesc la el foarte mult. Am spus-o mereu: el e inima noastră, el e ritmul nostru. Am izbândit astăzi de dragul lui. Este o mare inspirație pentru noi”, a declarat Hjulmand, conform Daily Mail.

În tribuna stadionului din Copenhaga a luat loc și Prințul Moștenitor Christian al Danemarcei. Viitorul rege, în vârstă de 15 ani, și-a adus propria contribuție la onorarea lui Eriksen. Deși a sosit la partidă purtând un sacou albastru, tânărul moștenitor al coroanei daneze s-a schimbat spre finalul meciului, îmbrăcând un tricou al naționalei daneze identic cu cel purtat de Eriksen. Danemarca va întâlni, sâmbătă, 26 iunie, în optimile de finală de la Euro, naționala Țării Galilor.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI