Dana Rogoz reacționează după dezvăluirile de la Premiile Gopo. Actrița nu s-a mai ferit de cuvinte

Andra Daoud 06.05.2022, 12:15

Actrița Viorica Vodă a avut un discurs extrem de emoționant și de curajos pe scena Premiilor Gopo. Ea a dezvăluit că a fost victima hărțuirii sexuale de-a lungul anilor și că a avut nevoie de terapie pentru a depăși perioada. Dezvăluirile ei nu au rămas fără ecou, iar Dana Rogoz s-a numărat printre colegele de breaslă care au avut un punct de vedere în urma celor spuse de Viorica Vodă.

Dana Rogoz a reacționat după dezvăluirile actriței Viorica Vodă

Momentul în care actrița Viorica Vodă a dezvăluit, pe scena Premiilor Gopo, că s-a confruntat cu hărțuirea în interiorul breslei din care face parte a stârnit numeroase reacții, atât în acea seară, cât și ulterior. În timp ce unii au luat în râs experiența dramatică a actriței și curajul de a spune lucrurilor pe nume, au existat și numeroase voci în spațiul public care și-au arătat susținerea față de actrița din Basarabia. Printre acestea se numără și Dana Rogoz, care a postat pe Instagram un mesaj cu privire la subiect.

Din sală s-a simțit că în acel moment, adevărat, curajos, emoționant, s-a lăsat liniștea și sunt convinsă că a vorbit în numele foarte multor femei. (…) Am încercat și eu atunci (n.r. în momentul lansării filmului „Mo”) să vorbesc despre hărțuire și am avut parte de tot felul de reacții de care, din păcate, a avut parte și Viorica aseară și, ce am constatat cu tristețe și aseară, este că noi nu știm să primim o astfel de veste și evident avem o fugă față de emoția asta nasoală, pe care o astfel de mărturisire o stârnește în noi“, a afirmat Dana Rogoz.

Actrița s-a referit la faptul că unii dintre oamenii din industria filmului prezenți în sală și pe scenă au glumit pe seama dezvăluirilor făcute de Viorica Vodă.

Dana Rogoz reactioneaza dupa dezvaluirile de la Premiile Gopo. Actrita nu s-a mai ferit de cuvinte 1
Actrita Viorica Voda, pe scena de la Gopo

Dana Rogoz a jucat rolul unei victime a hărțuirii în filmul „Mo”

Dana Rogoz a precizat că a încercat și ea în trecut să vorbească despre acest subiect, mai exact în contextul filmului pe care l-a realizat soțul ei și în care ea a fost protagonista. Filmul „Mo” a apărut în anul 2019 și este regizat de Radu Dragomir, soțul Danei Rogoz. Pelicula este inspirată după un caz care s-a întâmplat în România în urmă cu câțiva ani și care a fost intens mediatizat.

Protagonista, Mo, și prietena ei sunt prinse copiind la un examen, de cel mai sever profesor din facultate. Cele două îl roagă pe profesor să le mai dea o șansă și să le permită să mai dea examenul o dată. Studentele sunt invitate acasă la profesor, unde lucrurile iau o turnură neașteptată, iar cadrul didactic începe să le hărțuiască pe cele două.

Actrița Viorica Vodă a urcat pe scena de la Gopo alături de colegii ei din filmul „Filantropica”, regizat de Nae Caranfil. Filmul a împlinit 20 de ani de la premieră, iar actrița a dezvăluit cu emoție, în fața unei săli pline în care se afla și fiica ei, că în urma apariției filmului, s-a confruntat cu hărțuirea sexuală, spunând că, probabil, a fost confundată cu personajul.

Urmăriți Impact.ro și pe