INTERVIU

Dana Marijuana s-a ridicat din pandemie prin muzică și pictură. “Cea mai fidelă fată” are mari planuri de viitor: “Exprim lupta dintre bine și rău” EXCLUSIV

Cristian Botez 18.06.2021, 23:01

„Nu  mi-e greu, nu mi-e greu/Să lupt pentru viitorul meu” strigă în forță și cu timbrul ei vocal incontestabil, Dana Marijuana în ultima ei piesă, cu care și-a făcut reintrarea în hip-hop după ani și ani. Și „cea mai fidelă fată”, după numele marelui ei succes din 1999,  o dovedește din plin prin activitatea ei artistică din ultima vreme.

Dana Marijuana revine

După ce aproape că fusesese doborâtă total de mizerabila pandemie, care o obligat-o să se retragă din sfera ei plină de viață, în care era înconjurată de prieteni și fani mai tot timpul, mai ales când avea celebrul spațiu inedit de distracție, „Acasă la Dana”, din zona Magheru, după ce afacerile ei, inclusiv cea cu antichități s-au întrerupt la fel de brusc cum s-ar tăia o piesă după ce un rătăcit pe scenă a călcat pe firul de alimentare de la boxe, iat-o pe Dana, aceași superenergică Dana Marijuana, ridicându-se.

„Am vrut să exprim lupta dintre bine și rău”

În spațiul ei special, la ora interviului, liber, asistați doar de Iris, fetița ei de 6 anișori, care ne bagă din când în când câte un blitz în ochi, așa că să ne pregătească, înșirăm împreună o parte din seria ei de tablouri pe care le-a pictat în ultimul an. Apoi mi le prezintă, rând pe rând.

Dana Marijuana s-a ridicat din pandemie prin muzica si pictura
Dana Marijuana s-a ridicat din pandemie prin muzica si pictura

„Uite aici am vrut să exprim lupta dintre bine și rău, dintre întuneric și lumină… aici, blonda asta e, ca să zic așa, reprezintă mai multe femei din jurul meu, dar toate sunt solare, toate au gânduri bune… știi, noi toți suntem niște sfere în Universul ăsta…”.

Dana se înflăcărează și își prezintă creațiile cu patos. Iris intervine și ea cu candoare: „mami, mami, acolo trebuia să ștergi, să nu lași lacrima pe fața fetei…”.

După “Nu mi-e greu”, o piesă nouă cu raperul BIPOLAR

Expoziția ad-hoc ne asigură, mai apoi, cadrul artistic perfect și pentru discuția despre muzică. Dana, după mulți ani de inactivitate în domeniu, când mai toți spuneau că a abandonat și chiar că a trădat hip hop-ul care a făcut-o celebră la sfârșitul anilor ’90  s-a reîntors la marea ei dragoste.

După ce a lansat acum câteva luni „Nu mi-e greu”, împreună cu Chica Con Cana, Dana Marijuana pregătește o nouă piesă, în colaborare cu Mișu BIPOLAR.

„Mișu e un tip care face parte din noua generație de hip hoperi, de raperi… El are un stil, așa, mai spațial, și am zis să mă bag și eu puțin în seamă, și facem acum și noi o piesă împreună”, îl prezintă Dana pe partenerul ei de melodie.

Dana Marijuana s-a ridicat din pandemie prin muzica si pictura
Dana Marijuana s-a ridicat din pandemie prin muzica si pictura

Nu vrea să divulge mai multe despre piesă, dar spune că va fi o surpriză frumoasă. În final, ne spune că e pregătită oricând să susțină un concert, „ca pe vremuri”, zice, și, ca să mă convingă cântă puțin, surâzând, arătând că muzica este cea care, mai mult ca orice, îi dă stări de bine.

”N-am timp, porcării zi de zi/N-am timp, las-o pe altădată/N-o încerca cu Marijuana, cea mai fidelă fată”. “Cea mai fidelă fată” – 1999.

 

 

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI