Dan Teodorescu i-a dat replica lui Dan Bittman, după ce a făcut declarații controversate despre Covid-19: „Ţara e plină de proşti”

Iancu Andreea 24.10.2020, 15:21
Dan Teodorescu i-a dat replica lui Dan Bittman, după ce a făcut declarații controversate despre Covid-19: „Ţara e plină de proşti”

Dan Bittman a apărut în presă după ce a făcut o serie de declarații controversate în contextul pandemiei de coronavirus. Ca o replică la afirmațiile colegului său de breaslă, Dan Teodorescu a compus câteva versuri. Astfel, artistul a reușit să facă o caracterizare ironică celor care nu poartă masca, folosindu-se de umorul caracteristic.

Dan Teodorescu, replică în versuri pentru Bittman

Solistul Trupei Taxi a ales să se folosească de talentul său artistic pentru a da o replică celor care aleg să nu poarte masca de protecție. Astfel, versurile lui Dan Teodorescu îl includ și pe colegul său de breaslă Dan Bittman. Se pare că cei doi muzicieni nu împărtășesc aceleași gânduri în privința pandemiei.

„Eşti deştept şi ştii că nu-i nicio pandemie;

Morții sunt făcuți din pix, la mişto, se ştie.
Dar problema e că nu-s toți deştepți ca tine.
Ţara e plină de proşti (foarte proşti) ca mine.
De-asta te rugăm, în cor, să porți şi tu mască.
Ce să-i faci, atâta poate mintea noastră flască.
Dar dacă tot eşti deştept, hai, mă, fii şi bun!
Mai ales că nu e mult până la Crăciun.
Fă o faptă bună, pentru proşti, de sărbători:
Poartă mască! Îți vom fi recunoscători.
De vei fi privit, de un alt deştept, cu silă,
Zi-i că te-a rugat un prost şi că ți-a fost milă.
Nu-ncerca să ne explici, că e inutil;
Suntem proşti; nu merge nici direct, nici subtil.
Nu te mai certa cu noi, că te afectează.
Pân’ la urmă, ştii cum e: cel deştept cedează.”

Dan Bittman a făcut mai multe declarații uluitoare vis a vis de pandemie
Dan Bittman a făcut mai multe declarații uluitoare vis a vis de pandemie

Dan Bittman: „Numărul e scos din burtă”

În cadrul unui interviu pentru Gândul Live, artistul de la Holograf a făcut mai multe declarații controversate. Cântărețul a vorbit despre situația în care se găsește România și modul în care se gestionează pandemia. Astfel, el a pus la îndoială statisticile autorităților în legătură cu Covid-19.

„Numărul e scos din burtă. Testări se fac, dar sunt adunate și acelea. În primul rând e miza să există starea asta în care se pot achiziționa tot felul de drăcii fără licitație, și poliția e mulțumită că e lumea liniștită. Unii stau acasă, primesc o parte din salariu”, a declarat artistul.

Totodată, el consideră că măsurile luate de către autorități și restricțiile care s-au impus sunt exagerate.

„Eu zic să ne protejăm ca specie, dar să avem mintea la noi, să luăm exemplele coerente și bune. Aici informația nu mai există în România, decât cea care trebuie să fie. Noua Zeelandă a terminat-o cu virusul. Trebuiau să fie călare pe ăia, să îi întrebe. Nici în Bulgaria, în Grecia nu sunt aceste probleme. Sunt oameni, ies, nu s-au închis cârciumi, până și în Anglia, nu s-au închis cârciumile… E vorba și de sălile de spectacol, dacă atât de tare ne protejează masca, de ce nu îi lași să vină cu mască la concerte? Am gura spurcată și îmi permit să spun orice. Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu”, a adăugat Bittman.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...