Dan Petrescu și Walter Zenga reacționează după moartea lui Gianluca Vialli. Mesajele transmise despre fostul lor coechipier

Mihnea Tălău 06.01.2023, 17:57
Dan Petrescu și Walter Zenga reacționează după moartea lui Gianluca Vialli. Mesajele transmise despre fostul lor coechipier

O nouă veste tristă din lumea fotbalului. Gianluca Vialli, fostul atacant al celor de la Chelsea sau Juventus, a decedat la vârsta de 58 de ani. Vialli a fost primul italian care a condus o echipă din Premier League. Moartea sa a fost precedată de cea a lui Sinișa Mihajlovic și Pele.

”Vialli va rămâne o legendă a fotbalului”

Dan Petrescu este românul care era cel mai apropiat de Vialli. Ei au fost mai întâi coechipieri la Chelsea Londra în perioada 1996-1999, apoi „Bursucul” a fost antrenat de italian.

După ce a aflat de decesul prietenului său, antrenorul lui CFR Cluj a povestit ultima întâlnire cu fostul fotbalist, de la care spune că a învăţat foarte multe, scrie hotnews.ro.

„E foarte trist, dar era de aşteptat. La fel ca şi Mihajlovic, a luptat, dar şansele lui erau mici. Vârstă prea mică, mai ales că el era un profesionist, nu a făcut excese în viaţă. Era fantastic şi ca fotbalist, şi ca antrenor.

El din 2017 avea boala, dar eu nu am ştiut. Nu a spus la nimeni. Când ne-am întâlnit ultima oară nu mi s-a părut că avea ceva. Dar mi-a spus că nu mai poate să facă meseria de antrenor, că era prea mult stres. Asta a fost ultima dată când ne-am văzut.

Când a venit la Chelsea ca jucător, primul lucru… ne-am împrietenit. El cu mine s-a împrietenit. Am fost de nedespărţit până a devenit antrenor. Mi s-a părut un om extraordinar şi s-a dus prea repede.

Din păcate s-a dus prea repede… şi el, şi Pele. E o perioadă foarte grea. Se întâmplă prea multe. Şi Mihajlovic la fel. Parcă prea mulţi oameni din fotbal. Vialli va rămâne o legendă a fotbalului”, a declarat Dan Petrescu.

Walter Zenga a reacționat la auzul tristei vești

Un alt antrenor și mare fotbalist, Walter Zenga a împărțit vestiarul echipei naționale a Italiei cu Gianluca Vialli, cei doi ajungând pe podium la Campionatul Mondial din 1990.

Raluca Rebedea rupe tacerea despre fostul ei sot, Walter Zenga
 
Fostul portar a postat o fotografie veche, alături de câteva cuvinte emoționante: „La revedere, Luca. Așa vreau să mi te amintesc. Odihnește-te în pace, prietene! O să-mi fie atât de dor…”.
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...