Dan Petrescu s-a despărțit de CFR Cluj. Cine e favorit să-i ia locul

Marian Cărăvan 30.11.2020, 16:26
Dan Petrescu s-a despărțit de CFR Cluj. Cine e favorit să-i ia locul

După meciul din Cupa României cu Poli Iași, antrenorul Dan Petrescu și-a încheiat conturile cu CFR Cluj. „Bursucul” a făcut anunțul pe contul oficial de Faceboo al campioanei.

Mesajul lui Dan Petrescu la despărțirea de CFR Cluj

Dan Petrescu a ținut să lămurească lucrurile în privința despărțirii de CFR Cluj.

„Aș vrea să spun că împreună cu clubul am decis rezilierea contractului, pe cale amiabilă. Nici nu am fost demis, nici nu mi-am dat demisia. Cred că este mai bine pentru club, pentru jucători pentru mine, ca în acest moment fiecare să meargă pe drumul lui.

Mulțumesc clubului CFR Cluj pentru acești 3 ani minunați petrecuți împreună. Sunt mândru și fericit de tot ce am făcut aici. Aș vrea să mulțumesc în primul rând patronului CFR Cluj, care a avut încredere în mine și m-a ajutat în toate momentele”, a spus Dan Petrescu.

Totodată, tehnicianul a spus ce planuri de viitor are și i-a transmis succes fostei sale formații.

„Cel mai important este să mă liniştesc şi să mă gândesc şi la mine în această perioadă.

Pentru că în această perioadă cred că am dat mai mult clubului decât mie şi familiei. Am stat foarte mult la club, nici în pandemie nu am plecat din Cluj, deci am fost tot timpul aici. De aceea cred că merit şi eu o vacanţă. În acelaşi timp, urez succes echipei în campionat şi în Europa League să se califice mai departe”, a mai declarat Dan Petrescu.

Dan Petrescu isi ia o pauza dupa despartirea de CFR Cluj
Dan Petrescu isi ia o pauza dupa despartirea de CFR Cluj

Vasile Miriuță e favorit să-i ia locul lui Dan Petrescu

Dan Petrescu o lasă pe CFR Cluj pe locul al treilea în clasament, cu 21 de puncte. Campioana a fost însă eliminată din Cupa României, după 0-1 cu Poli Iași, chiar în Gruia (cu formația moldoveană în calitate de gazdă).

După despărțirea de antrenorul care a adus ultimele trei tilturi consecutive în Gruia, au apărut și speculațiile. Cine e favorit să-i ia locul lui Dan Petrescu. Patronul Neluțu Varga îl vrea pe selecționerul naționalei de tineret, Adrian Mutu. Este însă o soluție neagreată de președintele ardelenilor, Marian Copilu.

O altă variantă ar fi Vasile Miriuță, fostul tehnician al campioanei. Se pare că jucătorii CFR-ului îl vor pe Vasile Miriuță în Gruia, o variantă care urmează să fie luată serios în calcul de conducătorii campioanei.

Dan Petrescu ar putea ajunge în Arabia Saudită, având se pare o ofertă fabuloasă de la Al Nasr: contract pe doi ani, cu salariu de 2,5 milioane în primul an, care ar urma să crească la trei milioane în al doilea sezon.

Urmăriți Impact.ro și pe