EXCLUSIV

Dan Negru, supărat pe Garcea din Vacanța Mare și pe Robi din Las Fierbinți pentru că fac bășcălie de Poliția Română. Ce replică îi dă un actor care joacă în uniformă de polițist

Simona Ecovoiu 27.01.2022, 20:49

Dan Negru a făcut, recent, pe contul său de Facebook, un comentariu acid la adresa actorilor români care au ironizat polițiștii. Unul dintre ei, Adrian Fetecău, din grupul umoristic ”Vouă”, îl contrazice însă: ”Noi am căutat să îi tratăm  pe polițiști cu simpatie, cu prietenie. Ce face Garcea e stilul lui, nu mă bag!”, ne-a declarat acesta, în exclusivitate pentru impact.ro.

Dan Negru, comentariu acid la adresa actorilor care au ironizat polițiștii români: ”Gluma și batjocura au însoțit mereu uniforma”

Dan Negru a adunat peste 40.000 de vizualizări cu postarea sa despre actorii care ironizează, prin rolurile lor, polițiștii români, în timp ce în alte țări sunt tratați cu simpatie sau ca adevărați eroi: ”Poliția e în corzi. Accidentează copii, protejează interlopi.

Totuși, nu-i judecați ! Cel mai urmărit program tv în Italia timp de 11 ani a fost „La Piovra” ( Caracatița) cu polițistul Corrado Cattani erou. Polizia di Stato din Italia a finanțat o parte din serial. Cattani a fost un model pentru mulți polițiști italieni. Toate țările au filme sau seriale în care polițiștii sunt eroi.

De la CSI la Criminal Minds, de la Bruce Willis la  Miami Vice. La noi modelele de polițiști au fost Garcea și Robi din ”Las Fierbinți”. Personaje excelente, actori admirabili. N-am văzut însă niciun model-erou de polițist ! Gluma și batjocura au însoțit mereu uniforma! Nu-i judecați pe polițiștii români de azi.

Cine ar vrea să fie Robi sau Garcea ? Și francezii l-au avut pe jandarmul Louis de Funes dar și pe polițistul Alain Delon. La noi doar hăhăiala…O țară tristă, plină de humor”.

dan negru
Dan Negru

Adrian Fetecău de la ”Vouă” îi dă replica lui Dan Negru: ”Noi am tratat rolul polițistului în stilul actorului francez Louis de Funes, cu simpatie!”

Contactat de reporterii impact, actorul Adrian Fetecău, care și el interpretează rolul unui polițist, în grupul ”Vouă”, îl contrazice însă pe Dan Negru, recent transferat la Kanal D: ”Noi am tratat subiectul în stilul actorului francez Louis de Funes, asta a fost linia noastră, el a lăsat mari filme în urmă, cu seria ”Jandarmul”.

Noi am căutat să îi tratăm pe polițiști cu simpatie, cu prietenie. Nu am avut nicio intenție să scoatem în evidență lucrurile rele ale acestei meserii. De Garcea nu zic nimic, fiecare e cu stilul lui! De fapt, fiecare meserie are și părți bune și părți care pot fi ridiculizate.

Și eu am fost inginer, și de ei te poți lua, fac și comentarii radio, dacă îi întrebi de mine vor găsi ce să zică. N-am avut probleme în trafic, când m-a oprit vreun polițist. Dimpotrivă, toți m-au privit cu simpatie”, ne-a declarat Adrian Fetecău, pentru impact.ro

Actorii din ”Vacanța Mare” au făcut milioane de euro cu rolurile Leana, Costel și polițistul Garcea

Invitat la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” (Kanal D), actorul Mugur Mihăescu a dezvăluit câți bani s-au câștigat cu ”Vacanța Mare”: „Dacă nu ne-am făcut un scop din bani, au venit. Cum îi număram, îi și cheltuiam. Pentru ce faci bani, ca să îi iei cu tine în mormânt? Ce faci?

Îți construiești o casă să-ți placă, ne-am făcut visele alea cum erau pe la 35 de ani, cu mașini, cum vezi pe fiecare că are. Urmați-vă, frate, visul. Trăiți-vă viața, că rămâneți cu amintirile. Banii? Pune-i în circulație, să se ducă. Clar că la un moment dat trebuie să te gândești la zile negre, să mai pui ceva deoparte, dar am câștigat cât am dăruit, pentru că reclamele vândute pe perioada «Vacanța Mare» au generat zeci de milioane de euro.

N-aveam de ce să nu facem bani. E adevărat că e o rușine să fii sărac într-o țară bogată. De ce să fii sărac? Poate dacă nu vrei și nu muncești. Dacă poți pe urmă să întorci în societate ce ai produs, să te implici, foarte bine”.

Leonid Doni, polițistul Robi din serialul ”Las Fierbinți” (PRO TV): ”Varianta polițistului naiv a fost cea mai ofertantă pentru mine”

Actorul Leonid Doni a povestit, într-un interviu pentru libertatea.ro, despre rolul său din ”Las Fierbinți”, pe care îl interpretează din 2012: ” Rolul meu mi-a fost clar de la început. Exista şi varianta unei alte tipologii de poliţist, dar cea a poliţistului naiv a fost mult mai ofertantă atât pentru mine, cât şi pentru Mimi Brănescu!”.

Iată însă că Leonid a avut și ceva probleme cu Poliția, în 2019, după ce a primit o amendă rutieră, pe care a contestat-o. Potrivit wowbiz.ro, Judecătoria Sectorului 2 București a decis atunci anularea plângerii contravenționale pe care Robi o primise de la Brigada de Poliție Rutieră a Municipiului București.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...