Dan Negru, probleme cu o mănăstire din România. Ce i s-a reproşat prezentatorului. “Era dator să facă”

Ioana Bucur 14.10.2021, 14:50

Investigația celor de la Recorder a dat naștere unei situații rușinoase, în care a ajuns implicat, fără să își dorească, celebrul prezentator. Dan Negru are acum probleme cu o mănăstire din România. Ce reproșuri i s-au adus omului de televiziune.

Dan Negru are probleme cu o mănăstire din România. Schimb acid de replici, în mediul online

Investigația jurnaliștilor de la Recorder, cu privire la modul în care BOR gestionează banii publici a atras atenția și celebrului om de televiziune. Dan Negru a postat, pa pagina sa de Facebook, un mesaj care, în doar cinci ore de la publicare, a strâns aproape două mii de reacții și a fost redistribuit de peste trei sute de ori.

„Fă ce spune popa, nu ce face popa” e o vorbă de când lumea. Aș fi pus-o motto-ul reportajului celor de la Recorder.
Cunosc profesori proști dar cred in educație, știu medici șpăgari dar cred in medicină.
Despre asta e și biserica, religia…
In 1806 s-au întâlnit cardinalul Consalvi și Napoleon și împăratul i-a spus preotului :
„Știți că nu-mi stă nimic in cale, pot să distrug pe cine vreau, oameni, lucruri, instituții și-n curând voi distruge biserica”
Cardinalul i-a răspuns :
„V-ați osteni in zadar. Ați pierde. N-am reușit noi, preoții, să distrugem biserica lui Iisus in atâtea secole cu toate păcatele și slăbiciunile noastre.
Nu veți reuși , Majestate !”
„Fără credință, omul rămâne un simplu animal rațional care vine de nicăieri și se-ndreaptă către nicăieri.”-Petre .Ț.

Textul prezentatorului a fost copiat în totalitate și postat pe pagina de Facebook a Mănăstirii Sfântul Ioan Valahul, fără să se precizeze că era vorba despre o preluare.

Dan Negru, probleme cu o mănăstire din România

„Dan Negru să se bucure că a reușit să scrie ceva ce am preluat”

Mereu vigilenți, internauții au scos adevărul la lumină. Un utilizator a scris, în comentarii, că textul a fost publicat întâia oară de omul de televiziune, etichetându-l pe Dan Negru. Vedeta a reacționat imediat: „Mulțumesc”. Dar prezentatorul nu a fost singurul care a răspuns comentariului.

Cel sau cea care se ocupă de pagina de Facebook a mănăstirii a postat o serie de mesaje acide la adresa celor care au avut îndrăzneala să menționeze sursa. Nici Dan Negru nu a scăpat „neatins”:

„Trebuie titlu de autor? Dan Negru să se bucure că a reușit să scrie ceva ce am preluat. Restul, a făcut ceea ce era dator sa facă. Nu cred că trebuie menționat numele lui, atâta timp cât nu mi l-am însușit”, au scris cei care se ocupă de pagina lăcașului de cult.

Întregul schimb de replici poat fi citit în galeria foto de mai sus.