Dan Negru, cuvinte dure despre TVR. Cine e de vină pentru ce se întâmplă în televiziunea publică: „Noi le-am distrus pe toate”

Iancu Andreea 04.03.2021, 16:40
Dan Negru, cuvinte dure despre TVR. Cine e de vină pentru ce se întâmplă în televiziunea publică: „Noi le-am distrus pe toate”

Dan Negru este un fin observator și un critic aprig cu privire la numeroase aspecte legate de viața cotidiană, dar și de modul în care televiziunile sunt gestionate. Recent, prezentatorul a ales să facă o serie de remarci la adresa conducerii Televiziunii Române, găsind și un vinovat pentru ce se întâmplă cu postul. Dan Negru a comparat TVR cu o televiziune importantă din Italia.

Ce acuzații lansează Dan Negru la adresa TVR

Vestea că șefa TVR urmează să fie înlocuită de către coaliția de guvernare l-a determinat pe Dan Negru să tragă un semnal de alarmă. Pentru că Televiziunea de stat nu se bucură de un succes tocmai răsunător, prezentatorul TV s-a gândit să ofere sfaturi cu privire la modul în care ar trebui să fie gestionat postul public. Într-o postare pe contul său de Facebook, omul de televiziune face o comparație între Festivalul San Remo, difuzat de RAI în Italia și care atinge audiențe impresionante și Festivalul Mamaia, care a fost desființat în România.

Se schimbă șefu’ la TVR. Iar. Dacă se confirmă ce am aflat eu, noul șef vede postarea asta pe FB. Așa că i-o spun public că l-aș obliga să se uite la SanRemo zilele astea. E la RAI, TVR-ul italienesc.. Ieri , RAI a făcut o audiența de 57% cu SanRemo , mult peste televiziunile particulare. TVR abia mai scoate vreo 1 %. ,sub toate televiziunile particulare. Festivalul San Remo e la RAI din 1952. Noi le-am distrus pe toate. Azi, statul român nu mai deține niciun eveniment cultural cu popularitate. Fotografiile astea sunt din vară, de la Teatrul de Vară din Mamaia, acolo unde era cândva Festivalul Mamaia, adică San Remo-ul românesc. N-a mai rămas nimic!, a scris Dan Negru pe Facebook.

Imaginea postată de Dan Negru în stațiunea Mamaia, în completarea acuzațiilor sale foto - Facebook
Imaginea postată de Dan Negru în stațiunea Mamaia, în completarea acuzațiilor sale
foto – Facebook

Negocieri intense pentru conducerea TVR și a radioului public

Este bătaie mare pe șefia celor mai importante instituții media ale statului. În timp ce o parte din coaliția de guvernare PNL – USR PLUS își doresc să stabilească cine va ocupa fotoliul pentru Televiziunea Română și Radio România, UDMR se arată nemulțumiți de modul în care se face împărțirea instituțiilor, potrivit surselor citate de Europa Liberă.

PNL a spus că ia TVR-ul, USR că ia Radioul Public, moment în care UDMR a spus că va propune Avocatul Poporului. Ludovic Orban a spus că nu se poate ca UDMR să propună Avocatul Poporului și discuția s-a închis, au dezvăluit surse din interiorul coaliției.

Printre numele pe care liberalii le-ar fi propus pentru preluarea șefiei TVR se numără Mădălina Dobrovolschi, fostul consilier al președintelui Klaus Iohannis, după cum menționează sursa citată.

Putem da votul săptămâna viitoare pentru TVR și Radioul public și să rămână conduceri interimare până la stabilirea numelor în Coaliție, au spus pentru Europa Liberă surse din conducerea PNL.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...