EXCLUSIV

Dan Negru a postat un mesaj de susținere pentru reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision. Ce a urmat l-a speriat pe prezentator

Carmen Andrei, Alexandra Andrei 24.05.2021, 15:55

Dan Negru i-a ținut pumnii reprezentantei Republicii Moldova, la finala Eurovision, Natalia Gordienko, însă gestul său a fost taxat, pe conturile sociale, solista fiind, se pare, un nume controversat în țara natală. Celebrul prezentator de la Antena 1, aflat zilele acestea la Chișinău, pentru noi filmări ale concursului ”Roata Norocului” (Prime TV), ne-a vorbit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre scandalul iscat în jurul competiției muzicale.

”Noi și moldovenii suntem la fel, hateri, și unii și alții”

Dan și-a atras însă antipatii, după ce menționase, pe conturile sociale, că o susține, în marea finală Eurovision, de sâmbăta trecută, din Olanda, pe reprezentanta Republicii Moldova: ”Pe Roxen n-o știu, dar pe Natalia Gordienko, reprezentanta Moldovei, o cunosc bine pentru că, deseori, a fost invitata mea în show-urile pe care le prezint în Chișinău. M-a mâhnit însă reacția multor moldoveni, pe conturile mele sociale, când am postat o încurajare pentru Natalia. Atunci mi-am dat seama că noi și moldovenii suntem la fel, hateri, și unii și alții!”.

În timp ce Roxen, reprezentanta României, nu a trecut de semifinala de marți, cântăreața Natalia Gordienko a prins, în marea finală, cu piesa ”Sugar”, locul 13, adunând 115 puncte. Unii nu au fost însă de acord cu participarea Nataliei la competiție, dovadă că, în Republica Moldova, este un personaj controversat: ”Acolo ar fi trebuit să ajungă oameni care, într-adevăr, ar merita și au talent! Ea “a făcut orice” ca să ajungă la Eurovision! Nu-i deloc o mândrie a Republicii Moldova”, a fost mesajul primit de Dan Negru, pe contul lui de Facebook. Alții i-au apreciat însă talentul artistic: ”Bravo, Natalia, ești mândria noastră, cu toate că nu toți vor să recunoască acest fapt, din păcate. Am impresia că te susțin toți, în afară de cei din Moldova, și e foarte trist. Dar, tu oricum ne-ai dus în finală, felicitări!”.

Dan Negru a postat un mesaj de susținere pentru reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision
Dan Negru și Natalia Gordienko

Roxen, după eșecul din semifinală: ”În ciuda rezultatului, inimile noastre au fost acolo”

Roxen, reprezentanta României la Eurovision, a izbucnit în plâns, după aflarea rezultatelor, însă și-a adunat puterile și a postat pe conturile sociale un mesaj de mulțumire la adresa celor care au susținut-o:

”Noaptea trecută, am avut onoarea să vă transmit un moment foarte special. În ciuda rezultatului, inimile noastre au fost acolo. Noi am dat tot ce am avut mai bun, iar mesajul nostru s-a făcut auzit. Mulțumesc foarte mult tuturor celor care m-au susținut și celor care continuă să-mi arate o dragoste incredibilă! Mulțumesc, Eurovision! A fost un moment foarte special din viața mea si sunt recunoscătoare pentru tot!”, a scris Roxen, miercuri, pe Instagram.

Horia Moculescu, compozitor și solist de renume, nu a crezut în forța solistei Roxen, de a aduce României un loc onorant, și a lansat trei nume de cântărețe care ne-ar putea reprezenta cu succes la pretențioasa competiție:

”La Eurovision, le-aș trimite, fără probe, pe Andra, Delia sau Lora. Nu știu dacă Andra este mai bună decât Delia, poate că are un repertoriu mai bun. Delia e o voce impecabilă. M-am interesat la soliștii de vârsta ei, aceștia susțin că Roxen este o fată talentată, păcat că nu se vede. Am o emisiune de radio, seara, cu muzică de calitate, iar pe lista fetelor tinere nu am găsit-o la nici o propunere. Am spus anul trecut că nu ar merita să ne reprezinte la Eurovision și nu-mi schimb părerea nici anul acesta, deși nu i-am mai ascultat ultima piesă”, ne spunea Horia, pentru impact. ro, înainte de concursul muzical.