EXCLUSIV

Dan Bittman are din nou probleme cu vocea, la 10 ani după ce medicii i-au salvat-o cu o pastilă de doar 16 lei: „Sunt în pauză vocală”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 07.02.2023, 20:03

Trupa Holograf revine în forță, printr-un spectacol care va avea loc la Sala Palatului, cu ocazia Zilei Îndrăgostiților. Dan Bittman are însă din nou probleme cu vocea, motiv pentru care a decis să se menajeze, potrivit mărturisirilor făcute pentru Impact.ro. Artistul vrea să se prezinte în formă maximă în fața publicului.

Va cânta pe 15 februarie la Sala Palatului cu Holograf

Trupa Holograf, una dintre cele mai mari din istoria rock-ului românesc, revine pe scena Sălii Palatului, cu ocazia Valentine’s Day, mai precis pe 15 februarie, cu un concert de vis, dar și cu un nou album.

Dan Bittman are însă ceva probleme medicale cu vocea. Date fiind antecedentele, artistul a decis să se menajeze pentru a fi în formă maximă pentru a cânta marile hituri, lansate în cei peste 40 de ani de carieră, dar și piesele de pe noul album, intitulat „Cum bate inima”: „Am probleme cu vocea. Sunt în pauză vocală”, ne-a spus Dan Bittman, pentru Impact.ro.

Holograf
Holograf

Cum i-a revenit vocea miraculos

Artistul a fost la un pas de a se retrage de pe scenă, după ce a rămas fără vocde, urmare a unei operații pe carotidă, efectuată într-o clinică din Viena.

Mai mult, la acea vreme, Bittman chiar le-a solicitat colegilor săi să găsească un alt solist, pentru a-și putea onora angajamentele. Minunea s-a produs însă, fix când solistul începuse să se resemneze deja cu ideea că nu va mai urca pe scenă și lua în calcul să se reorienteze spre un alt domeniu.

El și-a revenit spectaculos după ce un medic i-a recomandat un tratament cu o pastilă care costa doar 16 lei. După o perioadă în care a mers la multe spectacole fără trupă, Dan Bittman cântă în prezent doar împreună cu colegii de la Holograf, alături de care a cunoscut succesul pe toate scenele țării, după cum ne mărturisea acesta: „Cânt doar cu trupa. Am rămas în aceeași formulă Holograf”.

Citește și Denise Rifai a recunoscut legătura cu Dan Bittman după ce a primit inelul de la artist. „Ar putea fi el bărbatul acela”!

Ce-i ține uniți pe membrii trupei

Recent, decanul de vârstă al Trupei Holograf, Tino Furtună, care e și clăparul formaţiei, ne mărturisea că între membrii formației există o frumoasă relație de prietenie, ceea ce i-a ținut uniți până acum: “Orgoliul şi prostia creează mereu monştri, mai mici sau mai mari, care au darul de a strica prietenia.

Se întâmplă mai peste tot şi nici noi nu am fost scutiţi de anumite ispite. Dar, ceea ce a fost diferit în trupa noastră e faptul că în afara profesiunii de credinţă faţă de muzică, noi am avut şi avem până astăzi un atuu inegalabil: am fost, am rămas, suntem prieteni. Iar asta a contat enorm!

Eu, Edi Petroşel şi Dan Bittman suntem ingineri, de profesie. Edi Petroşel, spre exemplu, a terminat cu media peste zece. Şi asta fiindcă, în acele vremuri apuse, se dădeau şi 50 de sutimi pentru activitatea prestată în domeniul cultural. Eu am fost ceva mai modest, am terminat cu 8,66.

Dan a terminat şi el Construcţii hidrotehnice, iar Mugurel Vrabete vine din tagma arhitecţilor! Nu ştiu cu exactitate cât vom mai cânta. Dar pot să vă spun că o vom face atâta vreme cât vom mai avea inspiraţie şi cât demersul nostru, optimisto-plângăcios, va găsi încă ecou! În plus, cred că-ţi mai trebuie ceva pe lângă talent. Şi un pic de noroc! Iar noi l-am avut!”, declara acesta pentru Impact.ro.

Citește și Dan Bittman, la grătar în spatele blocului. Imaginile fără precedent cu celebrul Casanova de România la distracție „muncitorească” (Exclusiv foto)!

Urmăriți Impact.ro și pe