Dan Barna, despre stimularea financiară a românilor care se vaccinează: “Analizăm toate alternativele”

Elena Avramescu 07.05.2021, 16:01
Dan Barna, despre stimularea financiară a românilor care se vaccinează: “Analizăm toate alternativele”

Dan Barna, despre stimularea financiară a românilor care se vaccinează. În decursul zilei de vineri, vicepremierul Dan Barna a declarat, la Sibiu, că responsabilitatea pentru sănătate este, fără doar și poate, cel mai important stimulent în vederea vaccinării împotriva COVID-19, el arătând şi că la nivelul Guvernului se discută despre ce modele ar putea să fie funcţionale în perioada următoare pentru a creşte impactul campaniei de vaccinare.

Dan Barna, despre stimularea financiară a românilor care se vaccinează

În cadrul conferinței de presă, vicepremierul Dan Barna a fost întrebat de jurnalişti dacă sunt discuții în Guvern legate de stimularea financiară a românilor ca să se vaccineze, la care politicianul a spus că “responsabilitatea pentru sănătate este cel mai important stimulent”.

Este o discuţie legată de ce modele ar putea să fie funcţionale în perioada următoare pentru a creşte impactul campaniei de vaccinare. Eu cred că responsabilitatea pentru sănătate este cel mai important stimulent. Dincolo de asta, repet, folosind pârghiile despre care am vorbit, deocamdată analizăm toate alternativele şi vedem şi ce bune practici au şi celelalte state, a spus vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS.

Vicepremierul a proftat de ocazie pentru a îndemna iar cetăţenii să se vaccineze, cu scopul de a reveni cât mai rapid la o viaţă normală.

Dan Barna, despre stimularea financiara a romanilor care se vaccinează
Dan Barna

Nu există o soluţie magică. Dacă ar fi un buton magic pe care să-l apăsăm şi toată lumea să se vaccineze, l-am apăsa. Fiecare componentă contribuie cu ceva la succesul şi la progresul acestei campanii: medici de familie, prin administraţie, prin mesajele primarilor, prin Biserică, am văzut că şi la nivelul Bisericii au început să vină aceste mesaje, de la nivelul Patriarhului, mesaje despre vaccinare, ceea ce arată faptul că înţelegem cu toţii, în toate palierele societăţii, că e important ca această campanie de vaccinare să meargă mai departe şi e important ca oamenii să se vaccineze pentru că, repet, nu există altă soluţie. (…) Dacă nu ne vaccinăm, vom avea mereu această recădere epidemiologică. (…) soluţia este ca să ieşim şi să păşim spre lumină, trebuie ca să ne vaccinăm, nu există altă soluţie, a mai spus Dan Barna.

Vicepremierul a mai menționat și faptul că ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, vaccinează în decursul acestor zile oameni din comuna sa natală, din judeţul Bihor.

Urmăriți Impact.ro și pe