Dacian Cioloș vorbește despre viitorul lui Dan Barna. Cine va decide dacă își pierde liderul USR funcția de vicepremier

Ioana Bucur 03.08.2021, 23:50
Dacian Cioloș vorbește despre viitorul lui Dan Barna. Cine va decide dacă își pierde liderul USR funcția de vicepremier

Înainte de alegerile din cele două partide, Dacian Cioloș a vorbit despre viitorul lui Dan Barna. Co-președintele USR PLUS a explicat cine va decide dacă acesta își va pierde sau nu funcția de vicepremier.

Dacian Cioloș vorbește despre viitorul lui Dan Barna

Înainte de alegerile interne ce vor avea loc e 2 octombrie, Dacian Cioloș a afirmat că congresul partidului ar trebui să fie despre unitate, nu despre el sau Dan Barna.

„Discutăm prea mult despre oameni, despre persoane. Din punctul meu de vedere, e un congres în primul rând despre unitatea partidului. Pe mine, ce mă interesează, şi toate demersurile pe care le-am făcut şi până acum şi în discuţiile cu Dan Barna şi pe asta îmi voi axa şi campania internă, va fi pe unitatea partidului.

Fuziunea USR PLUS nu s-a finalizat dintr-o semnătură de la tribunal. Abia de acum începe greul şi pentru mine e important să se regăsească în USR PLUS toţi cei care au idei, care au propuneri şi care pot să lucreze convergent unii cu ceilalţi. E important să nu mergem pe tabere exclusiviste, unii care să îi excludă pe ceilalţi. Eu vreau un partid care îşi asumă guvernarea, care îşi asumă reformele.

Nu e vorba de Dacian Cioloş sau Dan Barna, e vorba de unitatea de coerenţă a partidului şi mai ales obiectivul pentru care am făcut aceste partide, să schimbăm lucrurile în România”, a declarat Dacian Cioloş, la Digi24.

Dacian Cioloș vorbește despre viitorul lui Dan Barna
Dacian Ciolos si Dan Barna

Dacian Cioloș a fost întrebat dacă, în cazul în care va câștiga alegerile, Dan Barna își va putea păstra funcția de vicepremier. Reacția sa a fost una fermă, explicând că nu își dorește să facă parte dintr-un partid în care președintele să decidă totul și că subiectele de acest fel vor fi discutate în Biroul Național.

„Asta nu decid eu ca preşedinte. Eu nu îmi doresc să fie un partid unde preşedintele să decidă totul. Vom avea un Birou Naţional, avem un Comitet politic, acolo vom discuta lucrurile acestea”, a declarat Cioloş.

„Nu l-am auzit pe permier să îi ceară lui Cătălin Drulă să îl dea afară pe directorul CFR”

Co-președintele USR PLUS a afirmat că premierul nu i-a solicitat ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să îl dea afară pe directorul CFR, în urma incidentelor din ultimele zile, însă a recunoscut că exprimarea celui din urmă a fost una nefericită.

„Nu l-am auzit pe permier să îi ceară (lui Cătălin Drulă- n.r.) să îl dea afară (pe directorul CFR – n.r.). I-a sugerat, i-a spus ce ar fi făcut el, dar domnul Vizante e în subordinea directă a lui Cătălin Drulă, Cătălin Drulă poate să îl evalueze din toate punctele de vedere.

Da, au fost, cu siguranţă, declaraţii nefericite şi o poziţionare nefericită pentru care am văzut că şi-a cerit scuze şi el, şi-a cerut scuze şi ministrul. Ştiţi că la CFR există CFR Călători, CFR Infrastructură, fiecare din aceste societăţi subordonate Ministerului Transporturilor au responsabilităţi diferite şi eu ştiu că ministrul Drulă a explicat lucrul acesta”, a declarat Dacian Cioloş, la Digi24, marţi seara.