Dacia urcă, piața auto se prăbușește. Ce s-a întâmplat cu mașinile românilor

Rădulescu Valentin 17.06.2020, 12:36
Dacia urcă, piața auto se prăbușește. Ce s-a întâmplat cu mașinile românilor

Deși ultimele luni au avut un efect negativ asupra pieței auto la nivel Europen, acum lucrurile încep să își revină. De curând Dacia a început să urce în luna mai, după ce mai multe companii au avut parte de scăderi uriașe.

Piața auto s-a prăbușit în ultimele luni, dar ce se întâmplă cu Dacia?

ACEA( Asociația Constructorilor Europeni de Automobile), a comunicat miercuri că înmatriculările de autoturisme noi în Europa au înregistrat o scădere de 56,8% în luna mai. Datorită restricțiilor impuse în ultima vreme, piața auto a înregistrat scăderi record în aceste luni. Totodată, față de luna aprilie este o îmbunătățire, deoarece atunci piața a avut o cădere de 78,3%. Potrivit informațiilor de la ACEA, 623.812 de autoturisme au fost înmatriculate în luna mai 2020 în Uniunea Europeană, Marea Britanie, Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, față de 1,444, unități înregistrate în luna mai a anului 2019.

Pandemia a făcut ca vânzările de autoturisme să înregistreze scăderi de câte două cifre în toate piețele din UE, cea mai mare fiind în Marea Britanie, unde piața auto a scăzut cu 89%. În luna aprilie Marea Britanie a înmatriculat un număr egal de autoturisme cu cel din România, situație care în luna în mai nu s-a mai repetat. Tot în luna mai, piața auto din România a înregistrat o contracție de 45%, când au fost înregistrate 7.155 de autoturisme, comparativ cu 20.247 autoturisme înmatriculate în Marea Britanie și 99.711 de autoturisme în Italia.

Dacia urcă, piața auto se prăbușește. Ce s-a întâmplat cu mașinile românilor
Dacia urcă, piața auto se prăbușește. Ce s-a întâmplat cu mașinile românilor

Dacia urcă ușor

Compania Dacia preluată de Renault în 1999 a înregistrat o scădere a autoturismelor înmatriculate în UE, Marea Britanie și țările EFTA de respectiv 54% în luna mai, după ce a avut o prăbușire de 79.6% în luna aprilie. Acum Dacia a reușit să înregistreze un număr de 25.296 de unități. Cota de piață Dacia a urcat până la 4,1% în luna a cincea a acestui an, față de 3,8% înregistrată în mai 2019.

Nici Volkswagen Group nu a dus-o prea bine cu pandemia, înregistrând o scădere de 56,7%, în timp ce Renault și PSA Group au raportat un declin de 53,7% și respectiv 59,7% al vânzărilor. Totodată, față de luna aprilie este o îmbunătățire majoră.

Urmăriți Impact.ro și pe