Dacia Sandero, cea mai înmatriculată mașină într-o țară importantă din Europa. Lovitura dată în luna mai

Redacția IMPACT 03.06.2020, 16:22

Dacia a dat lovitura pe o piață externă importantă din Europa, unde a înregistrat cele mai multe înmatriculări de autovehicule, pe un segment care a cunoscut scăderi dramatice de la izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Dacia a atins un nivel record de înmatriculări pe teritoriul unei țări

Piața auto europeană a cunoscut scăderi semnificative în ultimele trei luni. State precum Franța, Italia, sau Marea Britanie au raportat scăderi de 90% în ceea ce privește înmatriculările. Și industria auto din Spania a avut o scădere dramatică, de 73% la acest capitol și a comercializat puțin peste 34.000 de unități.

În ceea ce privește înamtriculările de autoturisme, Dacia a cunoscut o performanță mai bună decât media pieței iberice. Astfel, modelul Dacia Sandero a avut cele mai multe înmatriculări din Spania, fiind, în luna mai, cu 1.570 de unități, ceea ce a poziționat compania pe primul loc la capitolul înmatriculărilor. Constructorul auto român a depășit liderul tradițional al pieței spaniola, Seat Leon, care a raportat doar 790 de unități înmatriculate, arată un studiu realizat de Asociatia Producatorilor Spanioli de Automobile (ANFAC).

În primele cinci luni ale acestui an, Dacia a înmatriculat, în total, 10.237 de unități, o scădere cu 57% față de aceeași perioadă a anului trecut. Scăderea din primele cinci luni din 2020 este apropiată de scăderea medie a pieței auto din Spania (-54%), care a totalizat puțin peste 257.000 de unități, scrie publicația de profil Automarket.ro.

Topul modelelor înmatriculărilor în Spania, în luna mai

  • Dacia Sandero
  • Renault Clio
  • Audi A1
  • Fiat 500
  • Seat Leon
  • Peugeot 308

Automobile Dacia a decis marți să retrimită aproximativ 1.100 de angajați de la secțiile Mecanică și Presaj, în șomaj tehnic. Acestă decizie a fost luată în contextul în care vânzările de autoturisme din această perioadă au scăzut drastic, ceea ce a generat o cerere scăzută de de comenzi pentru Uzina de la Mioveni. Angajații vor fi plătiți doar cu 85% din salariu. Compania și-a reluat oficial activitatea de la Uzinele Mioveni și Titu începând cu data de 4 mai.

Urmăriți Impact.ro și pe