Dacia oprește complet producția unui model de mașină. Românii își pot lua adio de la el, nu se mai fabrică de acum

Ioana Bucur 21.04.2021, 21:14
Dacia oprește complet producția unui model de mașină. Românii își pot lua adio de la el, nu se mai fabrică de acum

Un capitol este pe cale să se încheie. Dacia oprește complet producția unui model de mașină. Românii și fanii mărcii își pot lua adio de la el, nu se mai fabrică de acum. De ce s-a decis retragerea sa și ce autoturism îi va lua locul.

Dacia oprește complet producția unui model de mașină

Francezii de la Renault se pregătesc să pună punct unui capitol important. Dacia oprește complet producția unui model de mașină, optând pentru o abordare nouă. Românii își pot lua adio de la Dacia Dokker. Modelul ce îi va lua locul are sigla Renault și mai multe dotări. Renault Express Van a sosit în România, costând cu aproape 600 de euro mai mult decât vechiul Dokker, potrivit Profit.ro. Lansarea sa pe piața de la noi din țară a fost anunțată de producătorul francez, Express Van fiind varianta mai ieftină a modelulului Kangoo. De fapt, vorbim doar despre o generație nouă de Dokker, vehiculul comercial produs de Dacia începând din 2012, în Maroc, ce a avut o variantă atât pentru pasageri cât și pentru marfă. Dokker s-a bucurat de un succes neașteptat pe piețele din Europa.

Punctul slab al Dokker-ului ar fi fost profitabilitatea. Prețurile neflexibile au pus piedici vânzărilor de flote, cazuri în care, în mod normal, se aplică unele reduceri. Se pare că acesta ar fi fost și motivul ce i-a făcut pe cei de la Renault să decidă transformarea noului Dokker în Express Van, sub logo-ul lor. Noul model are o lungime de 4,39 metri, cu trei centimetri în plus față de predecesorul său. Express Van are 48 de litri de spațiu de depozitare în cabină și un volum de încărcare de 3,3 până la 3,7 m³. Suprafața de încărcare are 1,91 m, iar ușa laterală glisantă are 716 mm lățime. Mașina poate încărca 780 kilograme, sarcină utilă, în varianta cu motor pe benzină, și 650 kilograme, cu unul pe motorină.

Dacia oprește complet producția unui model de mașină
Dacia Dokker nu se va mai fabrica

Ce dotări va avea noul model

Noul Express Van va avea, printre dotările standard, sistem multimedia Connect R & Go, cumpărătorii putând alege, opțional, și sistemul EASY LINK 8. La capitolul siguranță, noul model stă mai bine decât Dokker, având noi sisteme de asistență: sistem de detectare și avertizare a unghiului mort, sistemul Trailer Stability, pentru reducerea oscilației remorcii, precum și sistemul Hill Start Assist, la plecarea din pantă. Express Van este disponibil în două versiuni de echipare – Generic și Confort – iar prețurile pornesc de la 12.950 de euro, pentru motorizarea pe benzină de 1.3 TCe, 100 CP, respectiv, 13.600 euro, pentru motorizarea diesel – 1.5 Blue dCi 95.

Dacia Dokker este și acum în oferta mărcii, la categoria autovehiculelor comerciale. Potrivit sursei, doar luna trecută, la DRPCIV s-au înmatriculat 80 de unități Dokker Van (marfă) și 70 de unități Dokker de persoane. Modelul este listat la prețul de 12.350 de euro, mai ieftin cu numai 600 de euro față de Renault Express Van, care are în schimb o serie de echipamente suplimentare și tehnologii noi. Modelul Dokker a ieșit deja din fabricație, în singura uzină în care era produs, cea din Maroc, vânzările fiind reprezentate de modelele aflate pe stocurile dealerilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...