Dacia Logan a rămas în urmă. O altă maşină i-a luat locul în topul celor mai vândute autoturisme din România

Stan Filon 03.12.2021, 18:23
Dacia Logan a rămas în urmă. O altă maşină i-a luat locul în topul celor mai vândute autoturisme din România

S-a schimbat topul celor mai vândute autoturisme din România! Loganul a fost detronat de un alt model după care românii se dau în vânt. Cu toate acestea, piața auto din România a înregistrat un declin în luna noiembrie, față de aceeași perioadă a anului trecut, urmând trendul european și chiar mondial.

Dacia logan, depășită la vânzări de un alt model

Tradiționalul Logan nu mai este cea mai bine vândută mașina din România. Modelul construit la Pitești a fost detronat de un alt model Dacia. Este adevărat că este fabricat în China, dar aparține tot de Dacia. Vorbim despre Dacia Spring, singurul model electric al companiei.

Acesta conduce în topul preferințelor șoferilor din România, dacă ținem cont de numărul de înmatriculări. Mașina electrică produsă în China și vândută de Dacia în Europa a înregistrat un volum de 1.195 unități, cu 110 unități în plus peste Dacia Logan. Veștile bune nu se opresc aici. Prin clasarea modelului Spring pe locul 1 în topul celor mai vândute mașini, România se numără printre puținele țări din lume care au pe primul loc în vânzări un automobil electric.

Dacia Logan, depasita la vanzari de un alt model
Dacia Logan, depasita la vanzari de un alt model

România, printre puținele țări unde cea mai bine vândută mașină este una electrică

Așadar, Loganul a căzut pe locul 2 în preferințele conaționalilor. Dar românii se dovedesc a fi patrioți, deoarece pe locurile 3 și 4 regăsim tot mărci românești, în topul vânzărilor, respectiv Duster și Sandero.

Cu toate acestea, Dacia are o scădere de 14 procente față de anul trecut, un nivel similar cu cel al întregii piețe, în condițiile în care are un model în plus la vânzare. Unul dintre motive l-ar putea constitui criza cipurilor, care îi aduce lui Logan o scădere masivă, de aproape 50% față de anul trecut. Este posibil ca uzinele Dacia să fi amânat producția modelelor comandate, în favoarea modelului Sandero și Duster, care aduc mai mulți bani la bugetul companiei.

Topul vânzărilor din România, pentru luna noiembrie, mai cuprinde Ford Focus, care a înregistrat o creștere puternică, dublându-și vânzările la 361 unități (117% în plus față de noiembrie 2020), Renault Clio (scădere de 23,7% – 328 unități), Renault Captur (-8,4%, cu 296 unități), Hyundai Tucson (248 unități, creștere mare, de 112%), Toyota Corolla (212 unități, creștere de 58%) și tot de la Toyota micul CH-R, cu 207 unități și creștere de 27%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...