Dacia, în topul celor mai bine vândute mașini din Europa în iunie. Care sunt modelele care au reușit performanța

Diana Radu 04.08.2020, 08:10
Dacia, în topul celor mai bine vândute mașini din Europa în iunie. Care sunt modelele care au reușit performanța

Două modele Dacia se află în topul celor mai bine vândute mașini din Europa, în luna iunie, pe locul 10. Clasamentul a fost realizat de site-ul de specialitate Jato.com. Iată care au fost cele două modele Dacia preferate de cumpărători!

Ce modele de Dacia au fost cel mai bine vândute

Este vorba despre Dacia Sandero și Dacia Duster, dintre care Dacia Sandero se află pe locul 4 în topul celor mai bine vândut model de autoturism pe piața europeană. Acest model, ansamblat în România a fost vândut în 20.699 de exemplare. Dacia Duster se situează pe locul 8, cu 17.400 de autoturisme vândute în luna iunie.

În fruntea clasamentului ocupând titlul de cea mai bine vândută mașină din Europa în luna iunie se află Renault Clio, cu 37.119 unităţi. Pe locul doi se află Volkswagen Golf, care a fost vândut în 24.474 de exemplare, fiind urmat de Renault Captur, care a atras 22.287 cumpărători, potrivit site-ului jato.com.

dacia, top, cele mai bine vandute masini, iunie
Ce modele de Dacia au fost cel mai bine vândute

Creșteri semnificative în vânzări s-au înregistrat și pentru vehiculele electrice, care au benefeciat de discounturi tot mai mari din partea guvernelor din Europa. Astfel, achiziția vehiculelor electrice, hybrid şi plug-in a crescut cu 16,2%, arată datele Jato.

Pentru prima dată în istoria modelului, Renault Zoe a depășit 10,000 de unități vândute într-o lună în Europa. Modelul Zoe depășește astfel Model 3 Tesla, care a avut 7.066 unități și VW e-Golf, cu 3.022 de unități.

La categoria plug-in hybrid, cele mai bine vândute modele au fost Ford Kuga, cu 3.757 de exemplare vândute şi Mitsubishi Outlander, cu toate că compania a sistat toate prezentările de modele noi pe piața din Europa din motive financiare.

Însă, comparativ cu primul trimestru, vânzările Dacia au scăzut în proporție cu 46,2%, adică cu 211.000 de unități. Acest declin este peste cel raportat la nivel de grup, adică cu 35% mai puțin. Compania Dacia a înregistrat o scădere a cotei sale din vânzările Grupului Renault la nivel mondial, după ce segmentul său de piață a fost foarte puternic afectat la nivelul european de pandemie.

Urmăriți Impact.ro și pe