Cutremur în Gorj în timpul nopții. Ce intensitate a avut seismul

Stan Filon 05.03.2023, 08:32
Cutremur în Gorj în timpul nopții. Ce intensitate a avut seismul

Un nou cutremur a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în județul Gorj! Seismul a avut magnitudinea 3,8 pe Richter, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Cutremur în Gorj în timpul nopții

Așadar județul Gorj s-a cutremurat din nou, sâmbătă spre duminică, la ora 00:55. Seismul a avut magnitudinea de 3,8 pe Richter, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului și a avut loc la o adâncime de doar 11,1 kilometri. Specialiștii au anunțat că a fost un cutremur de intensitatea III.

Cutremurul s-a înregistrat la 107 km nord-vest de Craiova, 109 km sud-vest de Sibiu, 143 km vest de Pitești, 161 km sud-est de Timișoara, 180 km sud-est de Arad, 184 km sud de Cluj-Napoca și 204 km vest de Brașov.

Cutremur in Gorj in timpul noptii
Cutremur in Gorj in timpul noptii

Zona devine din ce în ce mai activă seismic

Vă reamintim că cel mai puternic cutremur din zona Olteniei s-a produs în 14 februarie şi a avut o intensitate de 5,7 pe Richter. Cu o zi înainte, în aceeaşi zonă, s-a produs un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16,5 kilometri.

Cele două seisme au fost urmate de sute de replici, iar mai multe clădiri au fost afectate, urmând să fie dărâmate de autorități.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...