Cutremur de ultimă oră în România. Unde a fost resimțit seismul și ce magnitudine a fost înregistrată

Ana Anitoiu 15.03.2023, 20:35
Cutremur de ultimă oră în România. Unde a fost resimțit seismul și ce magnitudine a fost înregistrată

Un cutremur a avut loc, miercuri seară, în România. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat unde a fost resimțit seismul și ce magnitudine a fost înregistrată.

Cutremur în România

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 19.33 în județul Gorj, la adâncimea de 16,1 kilometri. Magnitudinea seismului a fost de 3,3 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs la 15 kilometri de Târgu Jiu, la 69 de kilometri de Hunedoara și de Drobeta-Turnu Severin și 83 de kilometri de Deva.

Un alt cutremur s-a produs, miercuri, în Vrancea. Seismul a fost înregistrat la ora 07:22, la adâncimea de 86.8 kilometri, și a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs la 44km V de Focșani, 66km N de Buzău, 66km E de Sfântu-Gheorghe, 79km E de Brașov, 96km S de Bacău, 98km NE de Ploiești, 99km SV de Bârlad.

Nou cutremur in Turcia azi, 13 martie
Un nou cutremur a fost înregistrat în Gorj, Oltenia

Cutremur după cutremur în Oltenia

Activitatea seismică se menține intensă în Oltenia, în urma celei cu magnitudinea de peste 5 grade pe scara Richter ce a fost înregistrată în județul Gorj în februarie. Marți, 14 martie, la ora 20:34, un alt cutremur a avut loc în Oltenia, Gorj. Acesta s-a produs la adâncimea de 15 kilometri și a avut magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 18km NV de Târgu Jiu, 68km NE de Drobeta-Turnu Severin, 68km S de Hunedoara, 82km S de Deva, 96km E de Reșita, 99km V de Râmnicu Vâlcea”, au precizat reprezentanții INFP.

De altfel, reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului au transmis în februarie că activitatea seismică va continua timp de aproximativ o lună. „Ne așteptăm să se observe o scădere a frecvenței și a magnitudinii replicilor, dar nu excludem și posibile replici mai puternice”, au avertizat aceștia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...