Cutremur de 6,5 grade Richter, înregistrat în această seară. În ce zone a fost resimțit. „Oamenii au ieșit fugind din case”

Badea Violeta 21.03.2023, 20:58
Cutremur de 6,5 grade Richter, înregistrat în această seară. În ce zone a fost resimțit. „Oamenii au ieșit fugind din case”

Veste de ultim moment. Un cutremur puternic de 6,5 grade pe scara Richter s-a înregistrat în urmă cu puțin timp. Mișcarea tectonică s-a produs la o adâncime de 194 de kilometri, potrivit informațiilor transmise de către seismologi. Oamenii s-au speriat foarte tare și au ieșit afară din case. Iată în ce zone s-a resimțit cutremurul!

Un seism de 6,5 grade a zguduit pământul

Clipe înfiorătoare pentru locuitorii din nordul Afganistanului, dar și pentru cei din nordul Pakistanului. Aceștia au trecut prin momente de groază, după ce un cutremur puternic s-a produs marți, pe data de 21 martie.

Deplasarea tectonică a avut loc la ora locală 19:50 şi a avut o magnitudine de 6,5 pe scara Richter, conform informațiilor transmise de către Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), notează Reuters şi AFP.

Cutremurul a fost resimțit şi în capitala Indiei, New Delhi. Totodată, specialiștii au transmis că seismul s-a produs la o adâncime de 194 de kilometri. Momentan, autoritățile nu au transmis date referitoare la posibile victime sau pagube materiale.

„Oamenii au ieşit fugind din case.”, a precizat un corespondent AFP din oraşul Rawalpindi din Pakistan, în timp ce alte mărturii similare au venit din oraşul Lahore, dar şi din Afganistan.

Citește și Țara care a decretat stare de urgență după un cutremur de 6,5 pe scara Richter. A fost urmat de un fenomen meteo extrem!

Nou cutremur in Turcia azi, 13 martie
Seism puternic in Afganistan

Replică cu magnitudinea de 3,7 grade

Seismologii din Pakistan au raportat, în urmă cu puțin timp, o replică cu magnitudinea de 3,7  grade pe scara Richter. Aceasta s-a produs în regiunea Hindukush, aflată de-a lungul graniței cu Afganistanul.

Anul trecut, Afganistanul a trecut printr-o situație similară. La vremea aceea, un seism de 6,1 grade pe scara Richter a lovit țara în partea de est. În urma cutremurului, o mie de persoane au murit și alte mii au rămas fără locuințe.

Citește și Senzorul de cutremure detectează seismul înainte de producerea lui. Raed Arafat a dezvăluit și cu cât timp înainte. „Nu anunțăm, s-ar crea panică”!

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...