Cum vrea Nicușor Dan să stingă datoria față de omul de afaceri Costică Constanda. Este vorba despre 125 de milioane de euro

Mihnea Tălău 23.05.2022, 14:02
Cum vrea Nicușor Dan să stingă datoria față de omul de afaceri Costică Constanda. Este vorba despre 125 de milioane de euro

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a găsit soluția pentru a stinge datoria față de omul de afaceri Costică Constanda, din dosarul Parcul Bordei și care se ridică la fabuloasa sumă de aproximativ 125 de milioane de euro.

Nicusor Dan propune darea în plată a unor terenuri ale municipalităţii

Astfel, edilul a propus, luni, darea în plată a unor terenuri ale municipalităţii. Numai că pentru asta este nevoie de votul a două treimi din Consiliul General al Capitalei.

„Au fost două sau trei discuţii săptămâna trecută (cu familia Constanda). Ce se întâmplă în acest moment este că una dintre posibilităţi este darea în plată a unor terenuri, bineînţeles cu acceptul a două treimi din Consiliul General, terenuri pe care Municipiul Bucureşti le are în proprietate privată. Facem evaluarea cu evaluatorii cu care suntem în contract pentru aceste terenuri, urmând ca, după ce evaluarea este făcută, adică mâine sau poimâine, să avem o discuţie”, a afirmat Nicuşor Dan.

Ce salarii au angajatii de la Primaria Capitalei
Primaria Capitalei

Conturile Primăriei Capitalei sunt blocate de două săptămâni

Din cauza datoriei de 125 de milioane de euro către omul de afaceri Costică Constanda, în urmă cu două săptămâni, conturile municipalității au fost blocate. Astfel plătile pentru investiţii precum Prelungirea Ghencea sau Doamna Ghica sunt momentan blocate. Nu este prima dată când Primăria Capitalei se confruntă cu așa ceva,  blocate pentru o perioadă de nouă luni, tot din cauza acestor datorii, începând din august 2020.

„Ideal ar fi ca noi să avem banii aceştia în cont şi să îi dăm şi să scăpăm unii de alţii. Nu avem 125 de milioane de euro în momentul acesta şi atunci nu există decât două variante. O variantă de eşalonare care să fie convenită sau o variantă de eşalonare după ce o parte din datorie este stinsă de nişte dări în plată. Numai că dările în plată depind de voturile a două treimi din Consiliul General”, este de părere, Nicuşor Dan.

Urmăriți Impact.ro și pe