EXCLUSIV

Cum vrea Lidia, fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor, să devină o Marine Le Pen a României. „Oamenii simt nevoia unui Vadim în politica de la noi” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 20.09.2022, 17:31
Cum vrea Lidia, fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor, să devină o Marine Le Pen a României. „Oamenii simt nevoia unui Vadim în politica de la noi”  EXCLUSIV

Lidia Tudor, fiica cea mai mare a celui care a condus ani buni după 1990 Partidul România Mare, pare mai decisă ca oricând să se angreneze în viața politică românească. Ea este de părere că acum e momentul potrivit pentru a-și face o intrare spectaculoasă în arena „cu lei”, adică acolo unde se iau deciziile cele mai importante.

Cum vrea Lidia, fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor, să devină o Marine Le Pen a României

„Oamenii simt nevoia unui alt Vadim în politica românească. Parcă mai mult ca oricând! Ăsta e și motivul pentru care în urmă cu doar un an am înființat Partidul Vadimist Român!”, a declarat Lidia Tudor pentru Impact.ro.

Fiica lui Vadim Tudor spune că pandemia i-a amânat pentru o vreme planurile inițiale, dar ia în calcul o puternică revenire începând cu această toamnă.

Cum vrea Lidia, fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor, sa devina o Marine Le Pen a Romaniei
Cum vrea Lidia, fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor, sa devina o Marine Le Pen a Romaniei

„Ne aflăm în stadiul de organizare a noii formațiuni politice”

„Sperăm să-l popularizăm cât mai mult posibil. Momentan am făcut-o doar prin revista România Mare. Dar din această toamnă ne aflăm în stadiul de organizare a noii formațiuni politice. Vă pot spune că în acest sens suntem într-un stadiu avansat în diverse orașe ale țării, în frunte cu Brașov și Baia Mare. Partidul a fost gândit în așa fel încât noțiunile cele mai dragi tatălui meu, care dă și numele partidului, naționalismul moderat, și alte valori naționale dragi românilor, în frunte cu integritatea teritorială, să se regăsească în ADN-ul său și să le ofere oamenilor o nouă variantă”, adaugă aceeași Lidia Tudor.

Pe de altă parte, se grăbește să precizeze că nu vede politica la fel cum o vedea părintele său: „Nu ne vom promova neapărat prin chipul tatălui meu. Asta și fiindcă vremurile se schimbă, dar și fiindcă există o diferență majoră între mine și tatăl meu. Și anume, faptul că eu nu sunt la fel de vulcanică precum era el. Iar asta, după mine, este un atu!”.În plus, Lidia Tudor susține că nu se lasă intimidată de condiția sa de femeie.

„Cred cu tărie că o femeie își poate atinge țelul în politica noastră”

„A fi femeie în această lume a politicii românești, una care aparține bărbaților, nu e un handicap. Am în mare măsură un model de urmat, pe cel al tatălui, care a știut de multe ori să facă în așa fel încât să fie ascultat. Eu cred cu tărie că o femeie își poate atinge țelul în politica noastră, chiar dacă unii vor crede poate că plec cu un oarecare handicap, fiind inferioară din cauza condiției mele feminine. Nimic mai fals! După mine, cei mai mulți dintre bărbații prezenți în politica noastră nu sunt pregătiți pentru poziția sau posturile pe care le ocupă. Pentru politică îți trebuie și un nivel de cunoaștere, fiindcă omul simte dacă ieși în fața lui fără noțiuni elementare de istorie sau de politică”, sună crezul Lidiei Tudor împărtășit pe larg pentru Impact.ro.

Aceasta nu exclude nici pista internațională, ea anunțând că va încerca în următoarele luni să ia legătura cu Marine Le Pen, un nume cunoscut în politica actuală franceză.

„Toată lumea știe că tatăl meu a avut o relație de amiciție cu Jean-Marie Le Pen, un politician francez ce a fondat cândva Frontului Național, partid a cărui șefie a predat-o cu mai bine de zece ani în urmă fiicei sale, Marine Le Pen. Există așadar un oarecare model și poate am să încerc să trag și de aici niște învățăminte. Până azi nu am luat încă legătura cu Marine Le Pen, dar lunile ce vor vine vor aduce cu ele suficient timp de gândire pentru a face sau nu un astfel de demers!”, a conchis Lidia Vadim.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe