Cum vrea Gigi Becali să facă rost de măști pentru spitalele din România. ”Am sunat și le-am zis să nu mai facă altceva”

Diana Radu 18.03.2020, 10:29
Cum vrea Gigi Becali să facă rost de măști pentru spitalele din România. ”Am sunat și le-am zis să nu mai facă altceva”

Gigi Becali se implică financiar în lupta cu coronavirusul. Patronul FCSB a făcut mai mute donații către spitalul „Matei Balș”, acolo unde sunt tratați bolnarii de COVID-19 și mai mult acum încearcă să facă rost și de măști pentru spitalele din România care au nevoie.

Gigi Becali:”Am sunat la fabrica de cămăși și le-am cerut să facă doar măști și halate”

Pe lângă donațile făcute latifundiarul din Pipera a declarat că a găsit o metodă eficientă de a produce măști și halate care să fie puse la dispoziția spitalelor din România. Gigi Becali a stabilit cu o firmă care produce cămăși să înceteze producerea acestor articole vestimentare și să se apuce de produs măști și halate. În schimb, Becali i-a asigurat că toate materialele produse în scop sanitar vor fi achiziționate de către el.

gigi becali, coronavirus, masti
Gigi Becali:”Am sunat la fabrica de cămăși și le-am cerut să facă doar măști și halate”

Patronul FCSB  a mai subliniat faptul că firma respectivă nu i-a pus niciun adaos la produsele comndate, ci doar 10% atât cât costă mâna de lucru și salariile muncitorilor.

„Am vorbit la Braiconf, cea mai mare mare fabrică de cămăși din România. Le-am zis «Băi, nu mai faceți cămăși! De acum încolo lucrați non-stop și faceți măști și halate, vi le cumpăr eu». Cei de acolo au întrerupt producția de cămăși. Spuneau că nu au materiale de măști. Cum să nu fie? Nu avem niște petice? Niște materiale? Să se facă în fiecare zi câte 5.000 de măști și halate, ca să dau la spitale. Le plătesc eu. Vreau să menționez că cei de acolo nu mi-au pus niciun adaos. Doar 10% căt costă mâna de lucru și salariile muncitorilor”, a declarat Gigi Becali.

Deja, patronul FCSB a spus că a făcut o livrare către Matei Balș, însă vineri a spus că va dona măști Spitalului din Rădăuți. Pe lângă maști, Becali a mai donat și mese și scaune spitalelor, deoarece oamenii se plângeau că nu mai au unde să stea, precum și paturi, televizoare, telefoane. Latifundiarul din Pipera a plătit 13.000 de euro pentru calculatoare și 20.000 de euro pentru un scanner.

„Am dus o sută de scaune și nu știu câte mese și paturi. Am dat și 40 de televizoare, telefoane. Am dat vreo 13.000 de euro doar pentru calculatoare și 20.000 de euro pentru un mare scanner. Fata domnului Adrian Streinu Cercel mi-a cerut ajutorul. Streinu Cercel a făcut lista cu ce era nevoie”, a declarat patronul FCSB.

De asemenea. Gigi Becali a ami spus că merge zilnic la slujbă pentru a se ruga arzător ca România să treacă cu bine peste pandemia de coronavirus. „Merg zilnic la slujbă, așa ajut cel mai mult”. 

Urmăriți Impact.ro și pe