Cum vor intra turiștii români în Bulgaria de la 1 mai. Regulile stabilite de guvernul de la Sofia

Iancu Andreea, Ioana Nechifor 26.04.2021, 16:44
Cum vor intra turiștii români în Bulgaria de la 1 mai. Regulile stabilite de guvernul de la Sofia

Mulți dintre turiștii români visează sau și-au programat deja vacanța în Bulgaria pentru începutul sezonului estival. Având în vedere contextul epidemiologic actual, pandemia a impus noi reguli și în cazul statului vecin pentru traversarea graniței, dar și pentru turiștii care își doresc să își petreacă vacanța în Bulgaria de la 1 mai.

Care sunt regulile stabilite de autoritățile vecine pentru turiștii români care ajung în Bulgaria, de la 1 mai

Noi reguli sunt anunțate începând cu data de 1 mai, când se presupune că se dă startul sezonului estival în mai multe state. Cum turiștii români sunt atrași an de an de litoralul vecinilor din Bulgaria și nu numai, autoritățile din statul vecin au decis care sunt măsurile care se impun în acest an în cazul celor care aleg să își petreacă vacanța începând cu 1 mai. Trei documente au ca opțiune cei care trec granița bulgară, autoritățile nepermițând în prezent intrarea în țara vecină fără un test PCR negativ.

Începând cu data de 1 mai, turiștii vor putea intra în Bulgaria dacă prezintă unul dintre următoarele trei documente:

  • certificatul de vaccinare emis după a doua doză de vaccin anti-COVID-19,
  • un test negativ PCR ori antigen făcut cu 72 de ore înainte,
  • dovada că au avut COVID în ultimele 6 luni.

Încercăm să introducem măsuri similare celor din țările vecine – Croația, Grecia, Turcia – și aproape identice cu cele pe care Comisia Europeană le va introduce probabil ca obligatorii în Uniunea Europeană la sfârșitul lunii mai sau iunie, a precizat Angel Kunchev, reprezentantul Inspectoratului Naţional de Sănătate.

Bulgaria își așteaptă turiștii cu noi măsuri la intrarea în țară
Bulgaria își așteaptă turiștii cu noi măsuri la intrarea în țară

Masca de protecție rămâne obligatorie. Copiii sub 18 ani, fără test PCR, la intrarea în Bulgaria

Inclusiv autoritățile elene au instituit aceste măsuri pentru turiștii care își doresc să petreacă vacanța în Grecia, dând startul sezonului estival în urmă cu câteva săptămâni. Pe de altă parte, ministrul Turismului din Bulgaria, Mariana Nikolova, a anunțat că așteaptă cu brațele deschise românii care aleg litoralul bulgăresc al Mării Negre pentru următoarea perioadă. De asemenea, o serie de măsuri menite să limiteze răspândirea virusului vor fi instituite pe plajă. Astfel, o umbrelă nu va putea folosită decât în cazul membrilor aceleiași familii sau doar de către un cuplu.

Totodată, turiștii nu vor scăpa de masca de protecție, care este obligatorie în toate spațiile comune închise. De asemenea, distanțarea socială este păstrată în cazul tuturor spațiilor. O măsură care va fi cu siguranță apreciată de familiile cu copii care urmează să plece în vacanță în Bulgaria este aceea că persoanele cu vârsta sub 18 ani nu trebuie să prezinte un test PCR la intrare în țara vecină.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...