Cum vor fi verificaţi invitaţii la nuntă pentru certificatul covid. Cine nu îl are nu va fi primit la eveniment

Nicu Stan 16.09.2021, 16:38
Cum vor fi verificaţi invitaţii la nuntă pentru certificatul covid. Cine nu îl are nu va fi primit la eveniment

Cum vor fi verificaţi invitaţii la nuntă din momentul în care certificatul covid va intra în vigoare. Astfel, cine nu va avea certificatul covid nu va fi primit la eveniment. Premierul Florin Cîțu a anunțat că certificatul digital covid va intra în vigoare începând se săptămâna viitoare.

Ce se va întâmpla cu persoanele nevaccinate la evenimentele private de când va intra în vigoare certificatul covid

Certificatul verde va fi cerut la nunți, botezuri și înmormântări dacă incidența infectărilor cu coronavirus va depăși 3 la mie în localitatea respectivă.

Intrarea în vigoare a certificatului coronavirus, potrivit premierului Florin Cîțu, se va face săptămâna viitoare. Astfel, măsura este una binevenită și așteptată și solicitată chiar de industrie.

Oamenii din industria organizarii de evenimente abia asteapta intrarea in vigoare a certificatului digital covid
Oamenii din industria organizarii de evenimente abia asteapta intrarea in vigoare a certificatului digital covid

Organizatorii de nunți își doresc certificatul covid

„Nu numai că nu ne afectează, dar e exact ce asociația și-a dorit, am înaintat aceste propuneri, ne bucurăm că azi s-a făcut un pas înainte pentru că am fost loviți în ultimul timp. Este vorba de testări, de trecuți prin boală și de vaccinați, majoritatea mirilor sunt încântați, pot avea eveniment și pot să se bazeze pe el.

În acest weekend e stres mare că unele localități sunt peste 3 la mie și nu știu dacă sâmbătă pot ține evenimentul sau nu, iar invitații se simt în siguranță și vin la evenimente pentru că invitații, de altfel contrar unei păreri greșite, ei sunt responsabili. Deci mirii au un eveniment pe care și l-au dorit, cu număr de invitați pe care și l-au dorit”, a declarat Alin Caraman, președintele Asociației Furnizorilor din Industria Nunților, la Digi24.

Verificarea certificatului, cu o simplă aplicație

Procedura de verificare va fi una simplă, pentru că există aplicații pe care oricine le poate descărca.

„Cu această aplicație atât organizatorul sau locație poate scana astfel încât să se asigure că toți cei care intră au certificat verde”, mai spune Alin Caraman.

„Nu e noutate că toată vara s-au organizat nunți și de la 1 iunie au fost 3 scenarii: cu un număr maxim de nevaccinați în exterior, un număr de vaccinări în interior, plus scenariu de trecuți prin boală și am funcționat prin acest scenariu și mai mult mirii au fost relaxați”, a adăugat Alin Caraman.

Invitații care nu au certificat covid nu sunt primiți la eveniment

Potrivit acestuia, un nuntaș care nu prezintă certificatul poate fi refuzat la eveniment

„Decizia de azi e importantă pentru că suntem în plină organizare de nunți de la anul și e bine că oamenii se gândesc la nunți de anul viitor și se pot gândi”, a mai spus Alin Caraman.

De asemenea, certificatul verde va arăta dacă persoana respectivă s-a testat înainte de eveniment sau a trecut prin boala covid.

Urmăriți Impact.ro și pe