Cum va fi vremea la munte în ultimul weekend al verii. Anunțul ANM

Daria Petrescu, Anca Lupescu 26.08.2021, 18:00
Cum va fi vremea la munte în ultimul weekend al verii. Anunțul ANM

Vara se apropie de final, însă, temperaturile nu vor scădea brusc. Dimpotrivă, vremea va fi în continuare frumoasă, în mai multe zone din țară. În vazul în care vreți să scăpați de agitația din Capitală și vreți să mergeți câteva zile la munte, aceasta ar putea fi alegerea perfecta și asta pentru că vremea nu se va schimba prea mult. Iată cum va fi vremea la munte în ultimul weekend al verii. Anunțul ANM

Cum va fi vremea în ultimul weekend al verii. Anunțul ANM

La începutul acestei luni, ANM a transmis prognoza pentru toată luna august, făcând actualizări în fiecare zi, pentru a anunța schimbările de ultimă oră. Pentru cei care vor să dea o fugă la munte, vă prezentăm mai jos care seunt temperaturile în cele mai vizitate zone de către turiști, în țara noastră.

La munte

Vremea va fi caldă în ultimul weekend al verii, potrivit anunțului făcut de ANM. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, respectiv, o  medie a acestora mai ridicată în primele zile, când se vor atinge 14…15 grade, apoi va scădea,  iar până spre finalul intervalului va oscila între 8 și 11 grade. Pentru ultimul weekend din august, ANM are vești bune. Chiar dacă vor fi averse, vremea rămâne în continuare plăcută cu temperature ce vor ajunge până la 28 de grade.

Banat

În ultima săptămână a lunii august este posibilă o scădere ușoară de  temperatură, până spre 27…28 de grade la valorile maxime și la 14 grade pentru temperaturile  minime.

Pe 28 august  instabilitatea atmosferică se va manifesta în toată regiunea, prin averse  locale, ce pot fi însemnate cantitativ. Un alt interval cu ploi locale este posibil să apară spre finalul lunii august.

Crișana

Vremea se va încălzi în perioada 23 – 27 august, astfel că, în medie se vor atinge  maxime de 30 de grade și minime de 14…15 grade. Spre finalul lunii august este posibilă o  scădere a valorilor de temperatură, spre maxime în jur de 27 grade și minime de 12…13 grade.

Instabilitatea atmosferică se va accentua la începutul săptămânii, însă ploi pe arii mai  extinse și posibil cantități de apă mai însemnate se vor înregistra în ziua de 17 august. În ultimul weekend din august sunt posibile ploi mai accentuate.

Transilvania

Se va răci accentuat, în ultima săptămână din august, când media temperaturilor maxime nu va mai depăși 24…25 de grade, iar  minimele vor fi, în general de 10…12 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul  regiunii.

Instabilitatea atmosferică se va accentua la începutul săptămânii, astfel că, în zilele de  23-24 și 25 august, pe arii extinse vor fi averse, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Un alt  interval cu ploi locale este posibil să apară spre finalul lunii august, iar în restul intervalului,  probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

Maramureș

Instabilitatea atmosferică se va accentua la începutul săptămânii, însă ploi pe arii mai  extinse și cantități de apă mai însemnate spre sfârșitul săptămânii. DE asemenea, probabilitatea pentru ploi se va reduce, un alt episod cu ploi urmând să apară după 27 august.

Moldova

Se va răci și în această regiune, în ultima săptămână din august,  când media temperaturilor maxime nu va mai depăși 26 de grade, iar cea a minimelor va fi, în  general, de 13…15 grade.

Urmăriți Impact.ro și pe