Cum va fi vremea în prima jumătate a lui septembrie. Veste bună de la meteorologi

Ioana Bucur 16.08.2022, 10:42
Cum va fi vremea în prima jumătate a lui septembrie. Veste bună de la meteorologi

A început numărătoarea inversă până la sfârșitul verii și finalul sezonului de concedii. Cei care ar fi vrut să își mai ia câteva zile libere în prima lună de toamnă se vor bucura când vor vedea prognoza ANM. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat cum va fi vremea în prima jumătate a lui septembrie.

Cum va fi vremea în prima jumătate a lui septembrie

Foarte mulți români așteaptă până în luna septembrie să plece în concediu, fie datorită prețurilor mai mici, programului încărcat de la locul de muncă sau pentru că, pur și simplu, nu vor să înfrunte canicula în vacanță. Oricare ar fi motivul, nimeni nu își dorește să aibă parte de vreme rea în excursii.

Cei care au planuri de plecare în primele zile de toamnă tocmai au primit vești bune din partea meteorologilor. ANM a transmis recent cum va fi vremea în prima jumătate a lunii septembrie.

Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, în prima săptămână a lunii septembrie, adică perioada 29 august – 5 septembrie 2022, vom avea parte de vreme călduroasă. Temperaturile medii vor fi ușor peste valorile normale pentru această perioadă a anului, în aproape toate zonele țării, în special în partea de vest.

În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi ușor excedentar în zonele de munte, iar în restul regiunilor va fi apropiat de cel normal.

În a doua săptămână a lunii septembrie, de pe 5.09 până pe 12.09.200, tendința de încălzire va continua, cu temperaturi mai mari decât mediile considerate normale pentru primele zile de toamnă, în special în zonele sudice, local în cele centrale și estice, dar mai ales în cele vestice.

Va ploua ceva mai mult decât normalul acestei perioade în jumătatea de sud – vest a țării. În restul regiunilor, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru prima jumătate a lunii septembrie.

Cum va fi vremea în prima jumătate a lui septembrie. Veste bună de la meteorologi

Prognoza meteo pentru finalul lunii august

Între 15 și 22 august vom avea parte de temperaturi ridicate, peste cele medii pentru această perioadă a anului, în toate regiunile țării, însă mai cu seamă în zonele vestice. Va ploua mai mult în centrul, sud – estul și nord – estul teritoriului, dar și la munte.

De pe 22 până pe 29 august, mediile vor fi, din nou, peste cele normale. Tedința de încălzire va fi mai evidentă în regiunile vestice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudice și deficitare în extremitatea de nord-vest.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...