Cum va fi vremea de Paște. Prognoza neoficială pentru jumătatea lunii aprilie

Daria Petrescu 18.02.2020, 12:08
Cum va fi vremea de Paște. Prognoza neoficială pentru jumătatea lunii aprilie

Anul acesta, Paștele se va sărbători pe 19 aprilie, iar vremea în țară va fi destul de schimbătoare, în prima parte a lunii. Pentru cei care vor să plece în vacanță, trebuie să știe că vremea va fi capricioasă. Chiar dacă va ploua, vom avea o vreme plăcută în perioada Sărbătorilor Pascale.

In aprilie vremea este diferită în funcție de oraș și de zonele țării

În săptămâna 8 – 15 aprilie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele specifice lunii aprilie în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile intracarpatice. De asemenea,  apropiate de cele normale pentru această perioadă în rest.

Între 15 şi 22 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în general în jurul celor specifice acestui interval. Precipitaţiile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Nu este 100% ideală, dar vremea în România în luna aprilie este, conform estimărilor meteo, destul de bună în:

-Iasi, Timisoara, Lugoj, Tulcea, Deva, Alexandria, Bârlad, Arad, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea

-Drobeta-Turnu Severin, Campina, Vaslui, Tecuci, Giurgiu, București, Alba Iulia, Roman, Oradea (Transilvania) si Turda.

Vă va permite să vă bucurați de vacanța în aceste locații. Mai mult, puteti să petreceți chiar si la piscină, scrie unde-si-cand.net.

Temperatura maximă a sezonului este de 19°C
Temperatura maximă a sezonului este de 19°C

Vreme favorabila este in orașele:

-Bacău, Eforie Sud, Navodari, Sfântu-Gheorghe (Transilvania), Hunedoara, Suceava, Ovidiu, Sulina, Mangalia

-Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), Costinesti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Pascani

-Miercurea-Ciuc si Sibiu. Acestea au o vreme destul de decentă pentru asta în aprilie.

Eventual, vă sfătuim să evitați să ajungeți în orașele Sinaia si Vatra Dornei în acea lună deoarece clima este mai degrabă nefavorabilă.

Vremea în București în luna aprilie

Vremea în București în luna aprilie este mai degrabă uscată (cu 61mm de precipitații de-a lungul a 9 zile). Temperatura este mai bună decât în luna anterioară. De asemenea, in martie cad în medie 56mm de precipitații de-a lungul a 8 zile.

Temperatura maximă a sezonului este de 19°C. Dimineața, temperatura scade la 12°C. Astfel, temperatura minimă în aprilie în București este 16°C.

Rețineți că aceste medii sezoniere sunt în contrast cu cele observate în București în aprilie. S-a inregistrat un record maxim de 30°C în 2012 și un record minim de 2°C în 2017. Vă puteți aștepta să aveți aproximativ 15 zile cu temperaturi până la 18°C, sau 50% din timp, mai scrie sursa citata. În prima săptămână a lunii aprilie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în întreaga ţară

Urmăriți Impact.ro și pe