Cum va fi vremea de Paşte 2022. Veste neaşteptată de la meteorologi

Stan Filon 05.04.2022, 17:23
Cum va fi vremea de Paşte 2022. Veste neaşteptată de la meteorologi

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru luna aprilie, asttfel că am aflat cum va fi vremea de Paște în 2022. Mai mult decât atât, s-a aflat ce temperaturi vom avea în România chiar și pe data de 1 Mai. Trebuie specificat faptul că în luna aprilie am avut parte chiar și de ninsori, în unele zone din țară, însă vremea se va îndrepta, dar vor cădea și ceva ploi.

Cum va fi vremea de Paşte 2022

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru perioada 5 aprilie – 2 mai. Astfel, am aflat cum va vremea și de Paște, care în 2022 pică pe data de 24 aprilie. Meteorologii spun că vremea va fi caldă în acea perioadă, însă luna aprilie va fi marcată de ploi slabe cantitativ.

Prognoza meteo pentru perioda 5-10 aprilie

Meteorologii ANM anunță că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Precipitațiile vor fi în general deficitare în regiunile sudice, estice, vestice și la munte, dar și local excedentare în nordul extrem, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cum va fi vremea de Paste 2022
Cum va fi vremea de Paste 2022

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 – 18 aprilie

Între 11 și 18 aprilie, vom avea parte de o vreme caldă în majoritatea zonelor, cel mai cald va fi în sud şi în sud-est, unde este posibil să avem temperaturi de peste 20 grade. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice. Cu excepția regiunilor vestice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

Prognoza meteo în Săptămâna Mare, 18-24 aprilie

Meteorologii anunță că în Săptămâna Mare vremea va fi caldă. Așadar, în 2022 de Paşte românii se vor putea bucura de temperaturi ridicate și soare mult. Vremea va fi caldă în Moldova, Muntenia, Dobrogea, Oltenia, unde vor fi înregistrate temperaturi chiar și de peste 20 de grade Celsius.

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoză săptămâna 25 aprilie – 2 mai

Vremea se va menține călduroasă și după Paște, mai ales în est, sud-est. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, așa că ploile își vor face aparițiile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...