Cum va fi vremea de Paşte 2022. Surprizele de la meteo pentru luna aprilie

Ioana Bucur 31.03.2022, 12:59
Cum va fi vremea de Paşte 2022. Surprizele de la meteo pentru luna aprilie

După doi ani de restricții impuse în contextul pandemiei de Covid-19, mulți români au început deja să își facă planuri pentru cea mai importantă sărbătoare a creștinilor. Cei care se gândesc să celebreze departe de casă ar fi bine să verifice întâi cum va fi vremea de Paște 2022. Meteorologii au anunțat ce schimbări ar putea să apară în luna aprilie.

Cum va fi vremea de Paşte 2022

Anul acesta, creștin – ortodocșii vor sărbători Paștele pe data de 24 de aprilie. Va fi prima sărbătoare, în doi ani, pe care românii o vor putea celebra fără resricții, așa că mulți se gândesc să profite de zilele libere și să plece într-o scurtă vacanță.

După un început de primăvară cu temperaturi mai scăzute decât am avut în multe zile de iarnă, românii așteaptă vești de la meteorologi legate de cum va fi vremea de Paște 2022.

Potrivit Mirelei Polifronie, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie, nu există niciun indiciu ce să anunțe o scădere drastică a temperaturilor în jurul zilei de 24 aprilie.

„Este destul de devreme pentru vremea de Paști, însă, conform estimărilor meteorologice, ne-am aștepta ca temperaturile să crească de la jumătatea lunii aprilie. Momentan, nu s-ar întrevede o răcire drastică în jurul sărbătorilor pascale”, a spus Mirela Polifronie, miercuri, 30 martie, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Specialistul ANM a adăugat că estimările arată că nu se așteaptă nici precipitații în cantități însemnate, însă „nu excludem apariția lor”.

„Cum spuneam, este mult prea devreme pentru a ne pronunța pentru o prognoză exactă în perioada sărbătorilor pascale”, a subliniat Mirela Polifronie.

Cum va fi vremea de Paşte 2022. Surprizele de la meteo pentru luna aprilie

Un nor de praf saharian ajunge în România

Administraia Națională de Meteorologie a anunțat că un nor de praf saharian va ajunge în România, în perioada 30 martie -01 aprilie. În condițiile în care circulația aerului se va face din sud-vest și sud ulterior din vest, va fi favorizată deplasarea unei mase de aer tropical dinspre nordul Africii, cu o încărcătură de particule de praf de origine sahariană, explică specialiștii. Sudul și sud-estul Europei, inclusiv România, vor fi afectate.

În comunicatul transmis de ANM se precizează că în țara noastră va ajunge o concentrație de praf mult mai mică decât cea din sudul Peninsulei Italice sau Balcanice. Depunerile de praf vor fi observate în țara noastră inclusiv după intervalele de ploaie ce sunt așteptate joi, 31 martie, în zonele de vest, centru și nord ale țării, pe arii restrânse și în restul teritoriului. În România, cele mai mari concentrații se vor atinge în zilele de joi și vineri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...