Cum va fi vremea de Paște 2022. Schimbare majoră. Anunț de ultimă oră de la ANM

Andra Daoud 18.04.2022, 15:32
Cum va fi vremea de Paște 2022. Schimbare majoră. Anunț de ultimă oră de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. După răcirea bruscă a vremii de la finalul săptămânii trecute, temperaturile se mențin la valori mai mici decât ne-am fi așteptat pentru această perioadă. ANM a emis o informare de vreme deosebit de rece, valabilă până în 20 aprilie. La ce temperaturi ar trebui să ne așteptăm pentru ziua de Paște în fiecare regiune a țării.

Cum va fi vremea de Paște 2022

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, iar veștile din punct de vedere meteorologic nu sunt cele mai bune pentru cei care își făceau planuri pentru Paște în funcție de vreme. Săptămâna debutează cu temperaturi mai mici decât normalul pentru această perioadă, iar în zonele submontane și în nordul țării, valorile înregistrate pe parcursul nopții vor fi negative.

La munte va ninge și se va depune un nou strat de zăpadă. Precipitații sub formă de lapoviță vor fi și în alte zone ale țării. La ce temperaturi să ne așteptăm în ziua de Paște, în funcție de regiune?

Banat

Săptămâna debutează cu temperaturi ce nu vor depăși 11 grade. După jumătatea săptămânii, vremea începe să se încălzească, astfel că în intervalul 23-27 aprilie temperaturile vor ajunge la 18-19 grade. Probabilitatea de precipitații este ridicată între 17 și 20 aprilie, precum și între 22 și 30 aprilie. Spre finalul intervalului temperaturile scad din nou, media care se va înregistra fiind în jur de 6 grade.

Crișana

Vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, iar maximele nu vor depăși 10-11 grade. După data de 20 aprilie, se încălzește ușor, valorile termice situându-se în jurul a 17-18 grade. Tendința se menține până pe 27 aprilie, după care valorile vor scădea ușor spre finalul intervalului. În timpul nopții, temperaturile vor fi de 0-1 grade, urmând să crească până la 8 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în perioada 22 aprilie – 1 mai.

Transilvania

Temperaturile cresc treptat, ajungând de la 8-9 grade, cât vor fi la începutul intervalului, la 18 grade, în zilele de 24 și 25 aprilie. Vremea se va răci apoi treptat, până la -4 grade (în timpul nopții). În intervalul 24 aprilie – 1 mai crește și probabilitatea apariției precipitațiilor.

Maramureș

Vremea va fi rece la începutul intervalului, cu temperaturi ce nu vor depăși 10 grade. Apoi, se va încălzi treptat, ajungând la 18 grade pe 25 aprilie, după care temperaturile vor scădea din nou. Maximele se vor situa în jurul valorii de 14 grade, iar minimele vor fi, în medie, de 4 grade.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Prognoza meteo pentru Paște

Moldova

Și în Moldova este deosebit de frig pentru această perioadă a anului, cu temperaturi ce nu depășesc 10 grade și cu minime de -1 grad. Spre finalul săptămânii se mai încălzește, astfel că în data de 25 aprilie, maximele vor ajunge la 18 grade. Crește și probabilitatea apariției ploilor, mai ales în zilele de 20 și 21 aprilie, precum și după 25 aprilie.

Dobrogea

Săptămâna debutează cu maxime de 10-11 grade, urmând ca, începând din 19 aprilie, să se mai încălzească, până în 27 aprilie, când se vor înregistra 16 grade. Până la sfârșitul intervalului temperaturile vor scădea din nou, spre media de 8 grade. Este posibil să apară precipitații, mai ales în ziua de 20 aprilie, dar și în perioada 25 aprilie – 1 mai.

Muntenia

Intervalul debutează cu vreme rece, cu maxime de 11 grade, dar se va încălzi treptat, ajungând până la 20 de grade, în perioada 25 – 27 aprilie. Spre finalul lunii se răcește ușor, iar temperaturile înregistrate vor fi mai mici cu câteva grade. În intervalul 25 aprilie – 1 mai crește probabilitatea apariției precipitațiilor.

Oltenia

Primele trei zile ale intervalului vor fi caracterizate de temperaturi scăzute, cu o medie de 10-11 grade. După data de 20 aprilie, vremea se încălzește ușor, ajungând la 19 grade în perioada 25 – 28 aprilie. După acest interval, temperaturile vor coborî cu câteva grade, însă răcirea nu va fi semnificativă. În ceea ce privește precipitațiile, crește probabilitatea apariției acestora în perioada 18 – 20 aprilie, dar și în intervalul 22 aprilie – 1 mai.

Urmăriți Impact.ro și pe