Cum va fi, de fapt, vremea de Florii. Anunțul ANM pentru weekend-ul 11 – 12 aprilie

Daria Petrescu 06.04.2020, 11:31
Cum va fi, de fapt, vremea de Florii. Anunțul ANM pentru weekend-ul 11 – 12 aprilie

După câteva zile cu vreme mai rece și un vânt puternic, vremea se încălzește. Astfel că, de Florii, vom avea parte de temperaturi mai ridicate, decât este normal pentru această perioadă.  Precipitațiile vor fi deficitare, în special în zona Munților Apuseni, potrivit ANM. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea de Florii va fi în general frumoasă

De Florii, pe 11 și 12 aprilie,  valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii.

“Luna aprilie are acum semnalul unor temperaturi apropiate de normă sau chiar ușor peste. Pentru săptămâna care prinde și Floriile, semnalul este cu temperaturi peste normal în toată țara, dar mai ales pe partea de est și sud-est (Moldova, Muntenia, Dobrogea). În cele mai calde zile temperaturile pot depăși 20 de grade”, a declarat Florinela Gorgescu, directorul executiv al ANM, pentru FANATIK.

Cu toate acestea, meteorologii spun că nu este exclus să avem parte și de episoade cu temperaturi mai scăzute sau precipitații, chiar dacă șansele ca acestea să apară sunt minime.

De Florii, pe 11 și 12 aprilie,  valorile termice vor fi ușor mai ridicate
De Florii, pe 11 și 12 aprilie,  valorile termice vor fi ușor mai ridicate

“Nu este exclus niciodată ca pe termen scurt să avem episoade cu temperaturi mai scăzute. Noi intrăm în perioada de încălzire, probabilitate să avem foarte puține precipitații în perioda aceasta pentru că presiunea atmosferică este în creștere”, a mai precizat Florinela Georgescu.

Clima în București în luna aprilie

În aprilie, temperatura maximă este de 19°C și temperatura minimă este de 12°C (pentru o temperatură medie de 16°C). Vremea este destul de friguroasă acolo în această lună, dar este acceptabilă dacă vă îmbrăcați adecvat. Cu 61mm de-a lungul a peste 9 zile, riscați să vă udați puțin pe toată durata vacanței dumneavoastră. Acest lucru este oarecum rezonabil și nu va fi ceva constinuu.

Clima în Bacău în luna aprilie

În aprilie, temperatura maximă este de 17°C și temperatura minimă este de 11°C (pentru o temperatură medie de 14°C). Vremea este destul de rece în această locație în această lună, dar este tolerabilă atunci când vă îmbrăcați călduros.

Clima în Brasov în luna aprilie

În luna aprilie, temperatura maximă este de 14°C și temperatura minimă este de 6°C (pentru o temperatură medie de 10°C). Vremea este mai degrabă rece acolo în aprilie, dar este acceptabilă atunci când vă îmbrăcați comfortabil.

Clima în Constanța

În timpul lunii aprilie, temperatura maximă este de 16°C și temperatura minimă este de 11°C (pentru o temperatură medie de 13°C). Vremea este relativ friguroasă în jurul acestui oraș în luna aprilie.

Urmăriți Impact.ro și pe