Cum va arăta Samsung Galaxy Note 10, cel mai performant telefon al companiei. Va veni cu noi funcții utile

Stefan Daniel 06.08.2019, 10:00
Cum va arăta Samsung Galaxy Note 10, cel mai performant telefon al companiei. Va veni cu noi funcții utile

Samsung Galaxy Note 10 va fi lansat luna aceasta, așa cum se întâmplă în fiecare an cu seria Note, considerată cea mai performantă serie din gama companiei sud-coreene. Noul telefon Note ar putea avea un design complet diferit față de ce ai văzut până acum pe versiunile precedente, Note 8 și Note 9, dar va fi echipat și cu funcții utile pe care le-ai dori și pe Galaxy S10.

Companiile producătoare de telefoane lansează în fiecare an cel puțin un nou model. Rareori vezi o schimbare reală de design și de hardware, cel puțin, niște schimbări notabile. În 2019 însă, Samsung adus un design și niște tehnologii aproape revoluționare, dar nu comparativ cu ceea ce oferă alți producători, ci mai degrabă cu ceea ce au oferit sud-coreenii până acum.

Cum va arăta Samsung Galaxy Note 10

Cum va arăta Samsung Galaxy Note 10, cel mai performant telefon al companiei. Va veni cu noi funcții utile
Așa se presupune că va arăta noul telefon Note de la Samsung

După dezamăgirea de anul trecut, cu Galaxy S9 și S9 Plus, care au fost aproape identice cu S8 și S8 Plus, Samsung și-a revenit și a adus la începutul lui 2019 patru telefoane cu adevărat diferite de ce a avut până acum.

Astfel, clienții fideli acestei companii se așteaptă la surprize asemănătoare și în privința lui Gala Note 10, care va fi prezentat oficial pe 7 august. Până acum, nu avem nicio informație oficială cu privire la designul și tehnologia pe care o va integra telefonul. Sunt bune, însă, și zvonurile până la lansarea oficială. În cazul lui S10, zvonurile s-au apropiat destul de mult de realitate.

Astfel, noul Note va avea marginile de sus și de jos mult mai subțiri decât ai avut până acum la Note 8 și 9. În partea sus, marginea va fi greu de observat, dar asta înseamnă că Samsung va folosi aceeași tehnologie Infinity-O pentru ecranul AMOLED, ca la S10. Prin urmare, ecran perforat, dar camera de selfie ar putea să fie plasată în centru, în parte de sus, nu în colț, dar circumferința ei ar putea fi, de asemenea, mai mică.

Pe spate, ne așteptăm să avem același sistem de camere foto, fie câte trei, ca la S10 Plus și S10, fie trei plus un senzor pentru bokeh, ca la S10 5G. Totuși, zvonurile și randările de pe rețelele sociale arată o altă dispunere a cemerelor de pe spate – una longitudinală, nu latitudinală. Având în vedere lungimea cadranului, mai mult ca sigur va fi incomod în timpul fotografierii, pentru că este cea mai anostă dispunere.

O altă premieră pentru seria Note va fi adusă de diversificarea culorilor carcasei telefonului. Până acum, seria Note oferea doar telefoane pe negru și un indigo sau albastru inchis. Note 10 ar putea fi disponibil în mai multe nuanțe: negru, roșu, galben, verde, albastru, fie culori mate, fie „metalizate”, rămâne de văzut.

Ce specificații tehnice va avea Samsung Galaxy Note 10

Cum va arăta Samsung Galaxy Note 10, cel mai performant telefon al companiei. Va veni cu noi funcții utile
Culorile pe care le vei putea avea și pe Note 10

La nivel de specificații, ne așteptăm ca Samsung să echipeze noul telefon cu cele mai performante componente pe care le are în dotare și să depășească până și pe S10. Doar seria Note este cea de vârf, nu?

Există zvonuri că, pentru prima dată, noul Note va veni în două versiuni: una mai ieftină și de dimensiuni mai mici, Note 10e, și una premium, o versiune Note 10 Plus.

Versiunea mică ar putea avea un ecran cu diagonala de 6,3 inci, în timp ce diagonala ecranului de pe versiunea premium va ajunge la 6,7 inci. O imensitate! În ceea ce privește bateriile, ne așteptăm la una de 3.500 mAh, respectiv 4.300 mAh.

O funcție nouă, mult așteptată de clienții Samsung va fi încărcarea super-rapidă – 45 W pentru telefonul Plus și 25 W pentru cel mai ieftin, la încărcarea pe fir.

Evident, Stylusul nu va lipsi, dar rămâne de văzut dacă va veni cu funcții noi. În general, acest accesoriu s-a dovedit destul de inutile pentru cei care și-au luat un Note doar pentru specificațiile tehnice.

Urmăriți Impact.ro și pe