Mărire și decădere pentru Florin Cîțu. Acesta și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL, la doar șase luni după ce a fost ales în fruntea partidului. Duminică va avea loc o ședință a Consiliului Naţional PNL, unde se va stabili cine va fi președintele interimar. Cine are cele mai mare șanse să preia această fincție?
Update: Gheorghe Flutur va prelua interimatul conducerii PNL, timp de șapte zile, până la congresul de partid, când va fi ales noul președinte.
Știre inițială:
Liderii PNL nu l-au mai vrut pe Florin Cîțu în fruntea formațiunii și i-au cerut să demisioneze. Fostul premier este de părere că a pierdut sprijinul colegilor săi din cauza coaliției cu PSD și ajuns la 6% într-un top al încrederii românilor.
Liberalii se întrunesc duminică, 3 aprilie, într-o şedinţă de Consiliului Naţional pentru a convoca Congresul Extraordinar al partidului pentru data de 10 aprilie, așa cum au dorit 44 de filiale din 49, și pentru a alege președintele interimar. Favoriți să conducă PNL până la Congres sunt doi dintre cei patru prim-vicepreşedinţi, Lucian Bode sau Gheorghe Flutur.
Surse din partid susțin că favorit pentru a deveni președintele PNL la Congresul din 10 aprilie este premierul Nicolea Ciucă, cel care va fi, probabil, și singurul candidat. Acesta este primul român după Regele Mihai decorat de SUA cu Legiunea de Merit.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Îmi doresc un leadership adevărat, orientat spre viitor, într-un context intern şi internaţional extrem, extrem de complicat. Îmi doresc o soluţie responsabilă, nu una superfluă, în aceste vremuri tulburi, pe care le traversăm cu toţi. Într-un cuvânt, îmi doresc moderaţie, îmi doresc echilibru, nu pariuri riscante”, a declarat Lucian Bode, potrivit Digi24.
Florin Cîțu va rămâne al doilea om în stat, deoarece nu va demisiona din funcția de președinte al Senatului. Dan Vîlceanu, un apropiat al său, a renunțat la funcția de secretar general PNL și la cea de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.