Cum va arăta cheiul Dâmboviței după transformare. Primarul Nicușor Dan a anunțat proiectul pentru noua zonă de promenadă. Foto

Mihnea Tălău 20.03.2023, 15:51

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că vrea să transforme Cheiul Dâmboviței într-un „adevărat spațiu public destinat petrecerii timpului liber”. Pe o rețea de socializare, edilul le-a transmis bucureștenilor că își dorește ca Podul Unirii, Centrul Istoric, Calea Victoriei și Parcul Izvor să fie conectate printr-un traseu pietonal și de biciclete.

Planuri mari pentru Nicușor Dan

Transformăm cheiul Dâmboviței într-o zonă prietenoasă, atractivă atât pentru turiști, cât și pentru bucureșteni.

Ne dorim ca zona „Cheiul Dâmboviței Unirii – Izvor, Splaiul Independenței, Pod Unirii – Pod Izvor” să devină un adevărat spațiu public destinat petrecerii timpului liber, un traseu de promenadă urbană.

Astfel, vom transforma Splaiul Independenței dintr-o barieră într-un element de conectivitate cu centrul orașului, legând, printr-un traseu pietonal și de biciclete, Podul Unirii, Centrul Istoric, Calea Victoriei și Parcul Izvor.

Vom construi platforme pietonale, așezate în continuarea actualului trotuar, precum și platforme de belvedere în zona Izvor, vom restaura podul pietonal, vom reconfigura pista pentru bicicliști și vom amenaja spații verzi”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Primarul mai spune că pentru acest obiectiv, a cărui valoare totală este de aproape 37 de milioane de lei fără TVA, sunt deja aprobați indicatorii tehnico-economici, acum fiind în faza de finalizare proiectul tehnic. După obținerea tuturor avizelor se va putea lansa și licitația pentru execuția lucrărilor.

Până atunci, panseluțe pe malurile Dâmbăviței

”Mai mult verde pe aliniamentele stradale dintre Parcul Natural Văcărești și Râul Dâmbovița”, anunță Nicușor Dan.

Până atunci, edilul  Capitalei, a anunţat că Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a început plantarea de flori pe aliniamentele stradale dintre Parcul Natural Văcăreşti şi râul Dâmboviţa, urmând ca în aceeaşi zonă să fie plantaţi şi arbori din speciile mai rezistente.

El precizează că amenajarea pajiştii de pe malul Dâmboviţei face parte din proiectul ”Traversăm prin verde”, implementat de Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti şi Romsilva cu sprijinul ALPAB.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...