Cum va ajunge Ianis Hagi la AS Roma. Detaliul remarcat de presa din Italia

Andrei Cezar 27.09.2021, 16:28

Ianis Hagi este tot mai aproape de un transfer la AS Roma. Recent, în presa din Italia au apărut detalii interesante care arată cât de important va fi internaționalul român pentru formația din capitala Italiei. Odată cu venirea lui Ianis pe Olimpico, unul dintre jucătorii de bază ai lui Jose Mourinho ar urma să părăsească clubul.

Transferul lui Ianis Hagi la AS Roma, efect de domino pentru ”giallorossi” Ce scrie presa din Italia

De la venirea lui Jose Mourinho pe Stadio Olimpico, lotul de jucători al Romei a cunoscut modificări importante. În această vară, clubul din capitala Italiei a cheltuit aproape 100 de milioane de euro pentru jucători precum Tammy Abraham, Eldor Shomurodov, Matias Vina, Rui Patricio sau Bryan Reynolds, și a renunțat la nume importante din ultimii ani: Pau Lopez, Cengiz Under, Bruno Peres, Edin Dzeko sau Pedro.

Oficialii clubului nu vor se se oprească însă aici. În iarnă, după doi ani pentrecuți la Rangers, Ianis Hagi ar putea părăsi campioana Scoției și să ajungă sub comanda lui ”The Special One”. Negocierile dintre cele două cluburi sunt destul de avansate, suma cerută de scoțieni fiind de 22 de milioane de euro. AS Roma a făcut o ofertă de 16 milioane de euro, însă cel mai probabil clubul italian va plusa, astfel că suma de transfer fi de 20 de milioane de euro.

Sosirea lui Ianis pe Olimpico va avea efect de domino. Jurnaliștii de la calciomercatoweb.it spun că odată cu transferul lui Hagi jr., giallorosii ar urma să se despartă de atacantul Borja Mayoral.

Roma a fost una dintre protagonistele din Italia în perioada de mercato și nu vrea să se oprească aici.

Mourinho a vrut un alt jucător ofensiv, considerând că Borja Mayoral nu mai face parte din planurile sale și va pleca din capitală în ianuarie.

Giallorossii au pus ochii pe Ianis Hagi, fotbalist legitimat în Scoția, la Rangers. Negocierile dintre părți sunt foarte avansate și tânărul fotbalist, care poate juca atât ca atacant, cât și ca playmaker, poate deveni jucătorul Romei în ianuarie.

Asta i-ar deschide drumul lui Mayoral către Celta Vigo”, notează azi calciomercatoweb.it.

Cum va ajunge Ianis Hagi la AS Roma. Detaliul remarcat de presa din Italia
Cum va ajunge Ianis Hagi la AS Roma. Detaliul remarcat de presa din Italia

Ianis Hagi, prima reacție despre transferul său la AS Roma

Dacă transferul lui Ianis la AS Roma va fi realizat, mijlocașul ar deveni cel mai scump fotbalist român din istorie. El i-ar devansa astfel pe Adrian Mutu, transferat de Chelsea pentru 19 milioane de euro și pe Cristi Chivu, transferat la AS Roma în schimbul a 18 milioane de euro.

De asemenea, jucătorul român ar reprezenta borna de referință în privința sumei de transfer și pentru campioana Scoției. Cel mai scump jucător vândut vreodată de Rangers a fost Giovanni van Bronckhorst, care a plecat la Arsenal în sezonul 2001-2002, pentru 13,5 milioane de euro.

Ianis Hagi a fost întrebat săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, despre transferul său la AS Roma.

Sunt concentrat doar pe ce fac la Rangers, nu cred că e momentul să vorbim despre un transfer. Simt că am progresat foarte mult atât ca jucător cât și din punct de vedere tehnic, am adăugat multe jocului meu și încă mai am multe de adăugat. Sunt concentrat la indicațiile antrenorului, pentru a deveni mai bun.

Perioada în care am stat în izolare a fost una extrem de dificilă din punct de vedere mental. A fost destul de dificil să-mi privesc colegii jucând, fără să am posibilitatea de a-i ajuta. Mă bucur enorm că am revenit alături de Rangers”, a spus mijlocașul român.

Urmăriți Impact.ro și pe