Cum trebuie să cureți eficient lada frigorifică dacă nu ai mai folosit-o de mult timp

Daria Petrescu 08.05.2021, 09:08
Cum trebuie să cureți eficient lada frigorifică dacă nu ai mai folosit-o de mult timp

Atunci când vine vorba despre curățarea congelatoarelor sau a frigiderelor, lucrurile sunt foarte clare, pentru că acestea trebuie dezinfectate destul de des. La fel se întâmplă și în cazul lăzilor frigorifice, care, fiind mai mari, se curăță cel puțin odată pe an. Microbii trebuie îndepărtați, pungile de legume sau carne congelată, reorganizate. Iată cum trebuie să cureți eficient lada frigorifica dacă nu ai mai folosit-o de mult timp.

Cum trebuie să cureți eficient lada frigorifică nefolosită

Se spune că lada frigorifică, dar și congelatorul frigiderului trebuie curățat, indiferent dacă face sau nu gheață. Ca și în cazul altor recipient, este vorba de igiena locului în care ne ținem alimentele. În cazul în care ai o ladă frigorifică, pe care nu au mai folosit-o de ceva vreme, lucrurile sunt la fel de simple. Pentru început lasă ușa lăzii deschisă, pentru a se aerisi.

În acest timp, pune apă caldă cu puțin detergent de vase, iar apoi spălați lada. După ce ați curațat-o bine și cu apă curate, fără detergent, treceți la următorul pas. Într-un alt vas, turnați oțet în apa caldă și stergeți lada frigorifică.

Se spune că oțetul îndepărtează mirosul neplăcut, ce s-a instalat cât timp lada nu a fost folosită. De asemenea, puteți apela la lămâie și bicarbonate de sodiu.

Mută alimentele rămase în ladă într-un loc cat mai rece

Cum cureți lăzile frigorifice puse în funcțiune

Acestea trebuie spălate și curățate de cel puțin odată pe an. Un strat de gheață de doar trei milimetri pe pereții lazii frigorifice. Asta presupune un randament cu 30% mai redus. Cu cât cureți lada mai des, cu atât mai bine. Mai mult, faci și economie. Iată cum să faci acest lucru cât mai bine.

Pentru început, goliți lada frigorifică și scoateți-o din priză. Mută alimentele rămase în ladă într-un loc cat mai rece.

În cazul în care nu mai ai alt frigider, poți pune între aceste pungi, cuburi de gheață, pentru a rezista. Mai ales, că lada frigorifică trebuie să stea goală câteva ore, pentru ca gheața din ea să fie topită în totalitate.

Moduri de a curăța lada frigorifică

– folosește un burete impregnat în apa caldă. Ajută să topeasca pelicula de gheata de pe peretii lazii frigorifice

– O variantă  este să umpli un recipient cu apa caldă, pe care sa-l asezi in mijlocul lăzii frigorifice. Ține ușa închisă pentru cteva minute și gheața se va topi.

-îndepărtează  gheata de pe peretii lazii frigorifice cu o spatula.

-folosește un amestec jumatate apa calda si jumatate clor.

-Nu folosi niciodata obiecte metalice la curatarea interiorului lăzilor.

– curăță cu o carpa uscată pentru a nu lăsa umezeala rămasă să redevina gheață, după ce veți băga lada în priză.

-Nu folosi niciodata obiecte metalice, pentru a curata lada frigorifica!

-folosește un spray anticongelant, în cazul în care aveți unul în casă.

 

Pentru exteriorul lăzii frigorifice

-ține cont de spatiul din spatele lazii frigorifice și sterge si podeaua pe care a stat lada frigorifică. Acolo se strange cel mai mult praf.

-Ține lada frigorifica suficient timp deschisă.

-O ladă frigorifică igienizată și curățată corespunzator păstreaza alimentele proaspete mai mult timp si in conditii mai bune.

Urmăriți Impact.ro și pe