Cum ţii geamurile curate chiar şi după ploaie. Ce trebuie să pui în apă ca să nu se mai pună praful pe ele

Ana Anitoiu 01.10.2021, 23:13
Cum ţii geamurile curate chiar şi după ploaie. Ce trebuie să pui în apă ca să nu se mai pună praful pe ele

Se întâmplă de multe ori ca la scurt timp după ce ai curățat geamurile să plouă, iar toată munca ta să fi fost în zadar. Însă, există câteva trucuri prin care le poți menține curate. Iată ce trebuie să pui în apă ca să nu se mai depună nici praful pe ele.

Cum poți menține geamurile curate după ploaie

În prezent există pe piață fel și fel de soluții pentru curățarea geamurilor, dar ele pot fi făcute să sclipească și fără acești detergenți. Pentru un rezultat excelent se pot folosi  ingrediente la care apelau și generațiile de dinainte, care nu se bucurau de o asemenea diversitate a produselor.

Un truc este spălarea geamurilor cu o soluție făcută acasă din amoniac și apă, în proporție de 1 la 4. În plus, metoda implică ștergerea sticlei cu ziare vechi, nu cu prosoape de hârtie sau alte materiale. Ziarele absorb bine umiditatea, iar plumbul din ele dă strălucire suprafeței.

Cum tii geamurile curate chiar si după ploaie. Ce trebuie sa pui in apa ca sa nu se mai puna praful pe ele
O femeie curatand un geam

De asemenea, un alt truc este acela de a dizolva cretă sau pudră de cretă în apa pentru curățat geamurile. Soluția rezultată va curăța și murdăria minoră de pe fereastră.

În schimb, dacă trebuie să fie îndepărtat mult praf sau curățată multă murdărie de pe geamuri, este bine să se folosească o soluție făcută cu o lingură de amidon amestecată într-un litru de apă.

Pentru a menține geamurile curate cât mai mult timp se poate folosi o cârpă veche înmuiată în apă cu săpun. După folosire se îndepărtează urmele cu o soluție de apă și cretă.

Cum împiedici praful să se depună pe geamuri

Un ingredient pe care îl foloseau generațiile anterioare pentru curățarea geamurilor este glicerina. Amestecată cu apă și câteva picături de amoniac, aceasta împiedică praful să se depună pe sticlă pentru mult timp.

Pentru ca ferestrele să se mențină curate pe timp de iarnă este recomandată curățarea lor cu un amestec de apă și alcool. Acesta va ține la distanță nu doar praful și murdăria, ci și petele de grăsime și urmele lăsate la atingere.

Urmele rămase pe geamuri după curățare pot fi șterse ușor cu un prosop de hârtie. Pentru mai multă strălucire, se tamponează ușor o cârpă cu puțin ulei de gătit, după care se șterge suprafața.

O regulă importantă atunci când vine vorba despre curățarea geamurilor este să nu fie spălate în lumina directă a soarelui sau atunci când este foarte cald. Umezeala se va usca repede și va fi mai dificil să rămână impecabile.

În plus, ferestrele pot fi ușor colorate acasă. Tot ce trebuie făcut este să fie curățate cu o soluție de sulfat albastru sau sulfat de cupru. Astfel, vor căpăta nuanțe de albastru sau verde.

Urmăriți Impact.ro și pe