Cum te scapă bicarbonatul de sodiu de mirosul neplăcut din casă. Metoda ieftină și eficientă

Alexandra Chivu 04.02.2020, 13:18
Cum te scapă bicarbonatul de sodiu de mirosul neplăcut din casă. Metoda ieftină și eficientă

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut ca o soluție bună la toate cele ce țin de gospodărie, căci nu poluează mediul și nu afectează sănătatea umană. Peste toate, este și un agent de curățare ușor de folosit, natural și ieftin. De această dată, vorbim despre eficiența sa într-ale curățeniei și de perspicacitatea sa în a scoate mirosul neplăcut din casă.

Cum te scapă bicarbonatul de sodiu de mirosul neplăcut din casă?

Bicarbonatul de sodiu și-a dovedit iscusința în nenumărate rânduri, iar neutralizarea mirosurilor neplăcute este unul dintre atuurile sale. Poți rezolva această problemă foarte simplu cu bicarbonat de sodiu. Pune un vas cu praful magic în frigider pentru ca odorurile să fie absorbite.

Cum te scapă bicarbonatul de sodiu de mirosul neplăcut din casă. Metoda ieftină și eficientă
Scoate mirosul neplăcut din frigider cu ajutorul bicarbonatului de sodiu
  • De asemenea, o altă sursă a mirosurilor neplăcute este scurgerea de la chiuvetă. Și această situație poate fi rezolvată rapid, tot cu bicarbonat de sodiu, presărând agentul de curățare în chiuvetă, în țeava de scurgere. Lasă deschisă apa fierbinte de la robinet pentru câteva minute.
  • Două alte puncte care aduc mirosul neplăcut în casă sunt, fără dar și poate, covorul și încălțămintea. Rezolvarea tot bicarbonatul este. Presară agentul de curățare peste covor, respectiv să pui în încălțăminte, lasă 15 minute pentru carpetă și peste noapte în pantofi, apoi aspiri.

Despre bicarbonatul de sodiu

Este un compus chimic anorganic ce face parte din categoria sărurilor. Denumirea științifică este hidrogenocarbonat de sodiu, iar denumirea de bicarbonat de sodiu trebuie considerată o denumire uzuală, fără pretenții științifice.  Bicarbonatul este un agent de curățare ușor de folosit, natural și ieftin.

  • stabilizează nivelul pH-ului, aspect important care îi permite folosirea în mai multe scopuri în combinație cu acizi sau baze
  • poate fi folosit pentru curățarea oricărei suprafețe, datorită texturii ușor abrazive
  • non-toxic, așa că este indicat pentru suprafețele din bucătărie
  • este o variantă ieftină pentru curățarea ecologică a casei, dat fiind că nu poluează mediul și nu afectează sănătatea umană
  • nu este parfumat, așa că poate fi folosit și de persoanele alergice
  • neutralizează mirosurile neplăcute și nu le acoperă ca în cazul altor produse
  • este un bun exfoliant pentru ten
  • în ocmbinație cu oțetul sau peroxidul de hidrogen, devine un dezinfectant natura puternic
Urmăriți Impact.ro și pe