Cum te poți programa online pentru vaccin și care sunt pașii ce trebuie urmați

Cristian Cojocaru 17.01.2021, 13:35
Cum te poți programa online pentru vaccin și care sunt pașii ce trebuie urmați

Pentru a beneficia de imunizare este necesară o programare în urma căreia vei ajunge la un centrul de vaccinare pentru a ți se administra doza de vaccin. Iată care este procedura și cum te poți programa online pentru acest vaccin.

Află cum te poți programa pentru vaccin

Oamenii trebuie să se programeze singuri sau cu ajutor pe platforma online pusă la dispoziție de către stat în scopul vaccinării. Astfel, dacă în prima etapă și pentru o parte a celor care se vor vaccina în cea de-a doua etapă, anagajatorul este cel care face această programare, persoanele în vârstă sau cele bolnave cronic, vor avea mai multe variante la dispoziție pentru a face această programare.

Cei care doresc să se imunizeze, trebuie să intre pe platforma www.programare.vaccinare-covid.gov.ro, platformă gestionată de către stat în scopul vaccinării. În această a doua etapă în care se află stadiul vaccinării în România, vor avea acces atât la programare cât și la vaccinare persoanele peste 65 de ani, cele bolnave cronic precum și angajații instituțiilor sau companiilor considerate ca fiind esențiale.

Progamarea se poate face online, în mod telefonic, cu ajutorul medicului de familie , cu ajutorul unei rude sau prin direcțiile de asistență socială. Pentru a te putea programa online, ai nevoie de un cont de utilizator, cont care se realizează urmând câțiva pași simpli. Astfel, este nevoie de introducerea unei adrese de e-mail, o parolă și reconfirmarea parolei în cel de-al doilea câmp. După ce ai urmat acești pași, trebuie bifat că ești de acord cu politica de confidențialitate și apoi pe butonul ”creează cont”.

După ce ai urmat toți acești pași, vei primi un e-mail de confirmare pe adresa introdusă. Aceasează mesajul și urmează link-ul trimis pentru a confirma contul proaspăt creat. După ce ai încheiat toate aceste operațiuni, poți intra în cont prin introducerea adresei de e-mail și a parolei.

Cei care doresc să se imunizeze, trebuie să intre pe platforma www.programare.vaccinare-covid.gov.ro
Cei care doresc să se imunizeze, trebuie să intre pe platforma www.programare.vaccinare-covid.gov.ro

 

Cum se utilizează platforma pentru programări online

Pentru a utiliza platforma pentru vaccinare, trebuie completate și datele de la secțiunea ”Profilul meu”. Va fi necesar introducerea numelui și a prenumelui, CNP dar și seria și numărul actului de identitate. Pentru a fi validate, trebuie să fie întocmai așa cum sunt menționate în actele originale. La sfârșit, platforma îți va solicita să validezi numărul de telefon, iar asta este tot.

În cadrul aplicației poți alege data în care dorești să fii vaccinat precum și ora dar și centrul și tipul de vaccinare. După ce ai făcut toate aceste selecții un mesaj este transmis prin care este confirmată programarea. Totuși dacă reprezintă un proces greoi, poți întreba un membru de familie care se descurcă mai bine în domeniul tehnologie să îți ofere ajutor, pașii fiind aceiași.

O altă metodă prin care poți face programarea este să suni la un call center special care te poate programa la cel mai apropiat centru de vaccinare. O altă modalitate de a te programa este prin medicul de familie, deși o parte dintre aceștia refuză să respecte acest drept al celor care nu se descurcă printr-o altă metodă pentru a se programa.

Urmăriți Impact.ro și pe