Cum te poți infecta cu coronavirus, chiar dacă porți corect masca de protecție. Ce trebuie, de fapt, să faci. Semnal de alarmă de la specialiști

Raluca Juncu 03.08.2020, 10:27

Experții în boli infecțioase din mai multe colțuri ale Planetei avertizează că masca de tip chirurgical nu este suficientă pentru a te proteja în fața viruslui SARS-COV-2. Epidemiologul șef de la Casa Albă a recomandat populației mai multe variante de luat în calcul pentru propria protecție în fața virusului.

Măsuri suplimentare în lupta cu coronavirusul

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) explică faptul că oamenii contractează virusul prin picăturile care plutesc în care, eliminate de o persoană bolnavă prin strănut, tuse sau vorbire. În acest contexte, dr. Anthony Faucci, epidemiologul șef de la Casa Albă a recomandat americanilor să poarte, pe lângă mască, și viziere și ochelari de protecție pentru a-i proteja de o posibilă infecție cu coronavirus.

„Aveţi mucoasă în nas, mucoasa in gură, dar aveţi mucoasă şi în ochi. Teoretic, ar trebui să protejaţi toate suprafeţele mucoasei. Dacă aveţi ochelari sau vizieră ar trebui să le utilizaţi”, a spus Anthony Fauci, potrivit ABC News, citat de Mediafax.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Mai mult, o afecțiune inflamatorie cum este conjunctivita ar putea fi un posibil simptom perceput al infecției cu coronavirus, susține dr. Thomas Steinemann, reprezentant al Asociaţiei Americane de Oftalmologie. Totuși, cel mai ridicat risc de contractare al noului virus rămâne prin nas și gură.

Pandemia în cifre, la nivel global

Situația actuală, la nivel global indică faptul că peste 18.240.633 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, iar alte 692.893 și-au pierdut viața. 11.450.127 de persoane, însă au fost declarate vindecate, potrivit datelor furnizate de worldometres.ro.

Cele mai afectate state sunt, în prezent, Statele Unite, Brazilia, Rusia și India. În Europa, țara cea mai afectată este Rusia, urmată de Spania și Marea Britanie. În România, până ieri, 2 august, în România s-au înregistrat 1.075 de cazuri noi de coronavirus, în timp ce 36 de persoane au murit după ce au fost diagnosticați cu COVID-19. Pe teritoriul țării noastre, au fost confirmate 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată datele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Urmăriți Impact.ro și pe