Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să scapi de imperfecțiunile pielii. Trucul simplu pentru tenul cu coșuri și puncte negre

Iancu Andreea 05.06.2020, 14:43
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să scapi de imperfecțiunile pielii. Trucul simplu pentru tenul cu coșuri și puncte negre

Bucătăria este un adevărat izvor de sănătate, mai ales dacă îi cunoști tainele. Dincolo de o alimentație sănătoasă, ce îți poate asigura un trup armonios, unele ingrediente pot fi utilizate în ritualuri de frumusețe. Bicarbonatul de sodiu te poate scăpa de puncte negre, de coșuri deranjante sau de părul gras. Află câteva dintre întrebuințările acestui ingredient minune și beneficiile sale.

Remediu naturist pentru o piele catifelată

Bicarbonatul de sodiu este utilizat drept un exfoliant blând, chiar și pentru pielea sensibilă. Astfel, vei obține un ten fără imperfecțiuni și celule moarte. Vei avea nevoie de tărâțe, bicarbonat de sodiu și apă, în cantități egale. După amestecare vei obține o pastă exfoliantă. O poți aplica precum o mască și apoi o poți masa ușor. La final clătește cu apă călduță.

Totodată, poți utiliza bicarbonatul de sodiu și pentru tratarea coșurilor. Vei avea nevoie de o pastă realizată din bicarbonat și apă. Aplică-o pe zonele afectate și las-o să se usuce. După câteva minute poți înlătura totul de pe față cu apă caldă. Efectul obținut este unul de uscare și diminuare a coșurilor.

Dacă punctele negre îți dau bătăi de cap, tot bicarbonatul te ajută. Amestecă-l cu puțină zeamă de lămâie și aplică rezultatul pe zona T sau acolo unde remarci punctele negre. După ce se usucă, îndepărtează totul folosind apă rece. Prin această tehnică vei ajuta porii să se închidă după curățare.

Foto - Pexels
Foto – Pexels

O alimentație sănătoasă, cheia pentru un ten perfect

Indiferent de tratamentul de înfrumusețare pe care îl alegi, este esențială alimentația. Cele mai bune rezultate se obțin acționând și din interior. De aceea, pentru ca pielea ta să radieze de frumusețe, ai grijă ce mănânci. Tenul tău are nevoie de nutrienți și antioxidanți din plin.

În anumite cazuri și mai ales cu acordul medicului, poți apela și la suplimente alimentare. Prin utilizarea alimentelor și suplimentelor antioxidante te asiguri că stresul oxidativ este combătut și ridurile sau coșurile încetinite să apară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...