Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să îți menții șosetele albe. Trucul banal și eficient

Diana Radu 12.12.2019, 15:01
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să îți menții șosetele albe. Trucul banal și eficient

Hainele albe și în special șosetele care sunt unele dintre cele mai purtate articole sunt întotdeuna o problemă, asta pentru că se murdăresc foarte repede și nici nu se spală cum trebuie. Cel mai frecvent mod de a reda strălucirea șosetelor este clorul, însă nu merge aplicat pe toate tipurile de țesături, și în plus este și toxic pentru sănătatea ta. Cea mai bună metodă naturală de albire este bicarbonatul se sodiu.

Bicarbonatul de sodiu te ajută să-ți menții șosetele albe. Iată ce trebuie să faci

Bicarbonat de sodiu, șosete
Bicarbonatul de sodiu te ajută să-ți menții șosetele albe

Pentru a sta departe de detergenții din comerț și a avea haine mai albe, prin care nici agenții toxici să nu intre, ai mai jos soluția cu bicarbonatul de sodiu. Această pudră albă este una dintre cele mai naturale produse care nu-ți afectează în niciun fel sănătatea. În plus, spre deosebire de detergenții de albire din comerț este și foarte ieftin.

Pentru a avea din nou șosete albe tot ceea ce trebuie să faci este să pui articolele vestimentare într-un lighean cu apă rece peste care să adaugi un pumn de sare marină și unul de bicarbonat de sodiu. De asemenea, poți adăuga bicarbonat de sodiu și în detergentul tău obișnuit. Înainte de freca șosetele lasă câteva minute bicarbonatul de sodiu să acționeze, apoi clătește și lasă-le să se usuce. În cazul în care petele nu vor să iasă atât de ușor, poți apela la o pastă din apă și bicarbonat care se lasă 10 minute să acționeze, după care șosetele se introduc la mașina de spălat.

De asemenea, utilizând bicarbonat de sodiu pentru a spăla rufele, protejezi mediul înconjurător. Detergenții obișnuiți conțin ingrediente agresive, care sunt nocive pentru planetă. Bicarbonatul de sodiu albește rufele fără a produce poluare.

O altă metodă care te poate scăpa de grija hainelor gălbui constă în amestecarea unei cești de oțet alb cu detergentul tău de rufe. Prin această combinație, vei potența proprietățile detergentului. De altfel, oțetul funcționează foarte bine și pentru pete, în special cele de transpirație ori cele de ulei.

Urmăriți Impact.ro și pe