Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să îți cureți bijuteriile. Metodă simplă, cu efecte uimitoare

Redacția IMPACT 18.12.2019, 14:58
Cum te ajută bicarbonatul de sodiu să îți cureți bijuteriile. Metodă simplă, cu efecte uimitoare

Nu mai este un secret faptul că tuturor ne plac bijuteriile. Indiferent de forma sau de materialul din care sunt făcute, aceste minunății sclipitoare ne ajută să completăm vestimentația, indiferent de ocazie. Doamnele sunt mult mai atente cu acest aspect întrucât bijuteriile reprezintă elementul ideal cu care poți accesoriza o ținută, ea elegantă, fie casual, în funcție de eveniment.
În esență, bijuteriile necesită alocarea unor resurse financiare mai mari și din acest motiv, trebuie să le oferim o mai mare grijă și atenție, atât ca valoare, cât și în ceea ce privește întreținerea lor. Ce trebuie noi să știm este că în timp, inderent de materialul din care sunt realizate, bijuteriile își vor pierde din strălucire, mai precis vor căpăta o culoare mai închisă, care înclină spre negru odată cu trecerea timpului.

Bicarbonatul de sodiu, soluția salvatoare în curățarea bijuteriilor

Și, pentru că nu îi face plăcere niciunei doamne sau domnișoare să se afișeze cu giuvaieruri lipsite de strălucire, aceste podoabe de necontestat ale frumuseții feminine necesită o îngrijire pe măsură. În vreme ce pasta de dinți este un ingredient minune pentru curățarea argintăriei, este bine de avut în vedere că bicarbonatul de sodiu poate face minuni, de asemenea în curățarea metalelor și pietrelor scumpe.

Mai mult decât atât, și bijuteriile din aur care au fost afectate de procesul de înnegrire la care se ajunge în timp, odată cu purtarea repetată, pot fi deschise la culaore cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Iată ce trebuie să faci:

Pasul 1. Vei avea nevoie să pregătești o soluție care are la bază mai multe îngrediente: apă caldă, bicarbonat de sodiu și sare de masă.
Pasul 2. Pregătește soluția amestecând ingredientele de la pasul 1. Bicarbonatul dizolvat în apă nu deteriorează aurul și nici nu îl zgârie, însă este recomandat să îl folosiți doar pentru a reda culoarea inițială a bijuteriilor din aur. Secretul este să curățați cât mai des bijuteriile cu apă și cu săpun și să nu le lăsați să își piardă culoarea inițială pentru că, inevitabil, vor fi mai dificil de curățat. Dacă nu reușiți să redați strălucirea bijuteriilor din aur, le puteți duce la un bijutier profesionist, care cu siguranță vi le va returna ca noi, transmit specialiștii de la Teilor, retailerul român de bijuterii fondat e antreprenorul român Florin Enache.

Bijuteriile pot fi foarte simplu curățate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.
Bijuteriile pot fi foarte simplu curățate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Un alt truc, care conține tot ingredientul minune-bicarbonatul de sodiu- spune că amestecul bicarbonatului cu apa va lustrui perfect bijuteriile de argint care și-au pierdut strălucirea. Tot ce trebuie să faci este să le clătești bine la final cu această soluție și apoi să le ștergi cu o cârpă uscată. Totodată, o altă metodă pentru curățarea bijuteriilor este și spirtul sau alcoolul, care pot reda strălucirea și culoarea de odinioară.

Urmăriți Impact.ro și pe