Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia de toamnă. Cel mai simplu truc

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în curățenia de toamnă

Dacă nu ești dispus să arunci acum o grămadă de bani pe produsele de curățenie care îți promit că casa ta va arata impecabil fără ca tu măcar să faci ceva, poți apela oricând la bicarbonatul de sodiu. Acest ingredient care se află cu siguranță și în bucătăria ta poate fi extrem de util și în curățenia de toamnă.

În plus, spre deosebire de celelalte soluții de curățat existente pe piață, bicarbonatul de sodiu nu este toxic. Așa că poțo folosi fără nicio problemă acest ingredient minune pentru a face casa să strălucească.

Cum poți face curățenie generală de toamnă cu bicarbonatul de sodiu în casă sau în apartament

După cum știi bicarbonatul de sodiu are o mulțime de utilizări, așa se face că acesta poate fi folosit inclusiv pentru a face curățenie în casă sau în apartament. De exemplu, cu ajutorul bicarbonatului poți curăța cuptorul sau poți elimina mirosul neplăcut din frigider, iar asta nu e tot.

Poti folosi bicarbonatul de sodiu pentru a face curatenie in casa

Poti folosi bicarbonatul de sodiu pentru a face curatenie in casa

Se pare că, bicarbonatul de sodiu este produsul de curățare ideal pe care-l poți folosi atât în bucătărie cât și în baie. De asemenea, mai poți folosi și oțetul, deoarece împreună cu bicarbonatul de sodiu acestea pot dezinfecta foarte bine suprafețele din baie sau din bucătărie. Astfel, resturile de săpun, petele de umezeală sau alte reziduuri pot fi îndepărate foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să combini două linguri de 20 g de bicarbonat de sodiu, ¼ cană (62 ml) de oțet alb și două căni (500 ml) de apă.

Apoi, toarnă apa într-un vas și adaugă bicarbonatul de sodiu și oțetul alb. Așteaptă până dispare spuma, apoi folosește soluția preparată pentru a-ți curăța baia sau bucătăria. Iar pentru a lustrui suprafețele mai bine, ideal ar fi să folosești o perie sau un burete. De asemenea, soluția se lasă să acționeze timp de 10 minute după care se clătește.

Cum să-ți cureți covorul cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Dacă nu ai timp să-ți duci covoarele la spălat, poți face tu asta acasă foarte simplu și ușor folosind bicarbonatul de sodiu. Datorită proprietăților sale de absorbire și albire, bicarbonatul de sodiu constituie un ingredient util pentru eliminarea petelor de pe covoare.

Covorul poate fi curatat cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Covorul poate fi curatat cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Pentru a elimina petele de pe covoare poți folosi următorul amestec: o lingură bicarbonat de sodiu, un sfert de pahar de oteț alb și o lingură de detergent de haine. Amestecați ingredientele și puneți-le într-un pulverizator de geamuri. Apoi, soluția obținută se pulverizează direct pe covor și se lasă să acționeze 3-4 minute înainte de a freca covorul cu o perie.

După ce ai terminat acest pas, umple un lighean cu apă călduță peste care adaugă puțin oțet, după care ia o cârpă curată și șterge din nou covorul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI