Cum sunt readuse la viață mașinile clasice. Sunt transformate în vehicule electrice printr-o metodă ingenioasă

Nicu Stan 10.10.2021, 17:40
Cum sunt readuse la viață mașinile clasice. Sunt transformate în vehicule electrice printr-o metodă ingenioasă

O nou industrie apare în Marea Britanie după ce tot mai multe firme au început să convertească mașinile clasice în mașini electrice. Astfel, motoarele cu combustie internă sunt înlocuite cu motoare electrice și baterii care de altfel ar ajunge la gunoi.

Englezii au început să își transforme mașinile clasice în mașini electrice. Cât costă o astfel de conversie

În Marea Britanie a apărut un nou trend care poate duce la apariția unei noi industrii. Astfel, multe dintre firmele din Marea Britanie specializate în domeniul auto au început să modifice mașinile clasice, cu motoare pe combustie internă, făcând-le mașini ecologice, electrice.

Motoarele clasice sunt scoase de pe mașinile normale și înlocuite cu motoare electrice și cu baterii.

Motorul clasic, inlocuit cu motorul electric
Motorul clasic, inlocuit cu motorul electric

Motoare clasice, înlocuite cu motoare electrice

Oswald, un Morris Minor negru din anul 1953 merge acum ca uns, nici nu-l auzi, după ce i-a fost înlocuit motorul cu unul electric, reciclat.

”Imaginea vehiculelor electrice (EV) ca eleganță și futuristă se schimbă”, scrie BBC.

Frma de conversie a mașinilor clasice în mașini electrice funcționează din 2017

Oswald îi aparține lui Matthew Quitter, care, în misiunea lui a ajuta la salvarea bătrânelor înghițitoare de benzină de la cimitirul de mașini, l-a transformat într-un automobil electric și a înființat, în plus, și o companie numită London Electric Cars în urmă cu patru ani.

Prestând într-un garaj sub un pod de cale ferată din localitatea Vauxhall, compania înlocuiește motoarele cu combustie internă din mașinile clasice cu motoare electrice.

De unde sunt luate piesele pentru conversii

În general, piesele care se folosesc pentru transformarea mașinilor clasice în unele electrice, provin la vehicule verzi accidentate, cum ar fi Tesla și Nissan Leaf, care sunt considerate daună totală în urma accidentelor în care au fost implicate, dar au motoare și baterii care pot fi folosite.

”Suntem reciclarea supremă”, spune Matthew  Quitter.

Cât costă să îți faci mașina electrică dintr-una clasică

Acum, firma lui Matthew Quitter cere cam 20.000 de lire sterline pentru o transformare, prețul fiind unul piperat. Însă omul de afaceri spune că își propune să reducă acest cost până la 5.000 de lire sterline, astfel încât prețul să devină accesibil pentru cât mai mulți oameni.

Pe de altă parte, guvernul britanic oferă în prezent o subvenție de 2.500 de lire sterline pentru cei care vor să își cumpere un autovehicul electric, iat Matthew Quitter susține că autoritățile ar trebui să ia în considerare și introducerea de subvenții pentru conversii precum cele de tipul pe care le face el.

Se cer subvenții de la stat pentru conversii

”Este un dezastru să păstrăm milioane de mașini vechi [pe benzină și motorină] pe drumurile noastre, iar subvențiile pentru vehicule ale guvernelor încurajează casarea”, spune el.

“Guvernul trebuie să ofere conversii la prețuri accesibile la mașini vechi ieftine, pentru a utiliza bateriile EV uzate – care au materii prime care încă se ridică la preț”, conchis Matthew Quitter.

Urmăriți Impact.ro și pe