Cum știi dacă ți s-a spart contul de Netflix. Detaliul care îi dă de gol pe hackeri

Stan Filon 21.06.2022, 13:14
Cum știi dacă ți s-a spart contul de Netflix. Detaliul care îi dă de gol pe hackeri

Mulți români se întreabă cum știi dacă ți s-a spart contul de Netflix. Celebra platformă de streaming a atras ca un magnet sute și sute de mii de abonați din țara noastră. Serialele și filmele care se găsesc doar pe Netflix îi fac pe români să stea nedezlipiți de televizoare, laptopuri și chiar telefoane. Atrași sunt însă și hackerii, care sunt dispuși să facă orice pentru a putea urmări serialele în vogă, dar fără bani. Iată ce trebuie să știi în aceste cazuri și cum îi poți depista pe cinefilii ilegali.

Cum știi dacă ți s-a spart contul de Netflix

Așa cum se știe, conturile de Netflix pot fi folosite simultan de mai multe persoane, motiv pentru care hackerii au început să fie atrași de acest serviciu. Aceștia au metode știute doar de ei prin care se strecoară pe platforma de streaming pentru care alții plătesc. Trebuie să știți că sunt mai multe indicii care îi dau de gol pe hackeri, dacă ești puțin atent și știi unde să te uiți.

În primul rând vei observa o creștere a abonamentului Netflix. Acesta este primul semnal care ne arată că cineva s-a strecurat neivitat în abonamentul dumneavoastră. Abonații primesc un email de securitate și este creat un nou profil pe cont, potrivit click.ro. Mulți români însă nu urmăresc emailul, iar contul fiind legat direct la card, plata se face automat, așa că mulți nici nu observă că prețul a crescut de la 10 euro, la 15 euro. Pentru a te feri de astfel de probleme, trebuie să urmărești lună de lună prețul abonamentului plătit.

Cum stii daca ti s-a spart contul de Netflix
Cum stii daca ti s-a spart contul de Netflix

Cum îi depistezi pe cinefilii ilegali

Un alt indiciu al faptului că ați fost sabotat de hacker este apariția unei noi locații de unde este folosit abonamentul dumneavoastră. În cazul în care contul este utilizat dintr-o locație necunoscută, Netflix trimite utilizatorilor un email de securitate, pe care trebuie însă să îl și deschideți și să-l și citiți. Cu toate acestea, un astfel de avertisment se aplică în cazul în care este vorba despre accesarea contului de către cineva din altă țară.

Un alt indiciu este contul de utilizator. Dacă pe un profil există 3 conturi, iar peste noapte apare un al patrulea, acesta este un indiciu că o persoană necunoscută urmărește serialele preferate, iar dumneavoastră plătiți pentru asta. Mai mult, dacă apar modificări în ceea ce privește aspectul profilurilor existente (schimbarea fotografiei sau a numelui), trebuie parcurși pași suplimentari de securitate, care vor fi trimiși prin email de celebra platformă Netflix.

Urmăriți Impact.ro și pe