Cum știi dacă alimentele conțin sau nu insecte printre ingrediente. Ce trebuie să verifici pe etichetă

Mihnea Tălău 15.03.2023, 20:23
Cum știi dacă alimentele conțin sau nu insecte printre ingrediente. Ce trebuie să verifici pe etichetă

Comisia Europeana a aprobat recent ca făina de greieri să intre în compoziția alimentelor. Mai multe lanțuri de magazine s-au grăbit să profite de noua oportunitate. Și iată că pe rafturi au apărut greierii cu toate că încă multă lume este reticentă la ”noutate”. Citiți cu atenție ce scrie pe etichete.

„Burger cu soia și insecte”

Un client al supermarketului Lidl a avut parte de o mare surpriză când a deschis ușa unui frigider din magazin. Astfel, o cumpărătoare dorea să achiziționeze burger cu carne. Atunci când a deschis un congelator a dat peste cutii etichetate „Burger cu soia și insecte”. În fotografia de pe cutia produsului  se vede o chiftea pe o frunză de salată, înconjurată de câțiva viermi albi.

“Oficial aici!!! Lidl”, scrie femeia pe Twitter și pune trei emoji-uri cu vărsături lângă cuvintele ei, scrie ziarulromanesc.de.

Și alți clienți au dat recent peste noul produs Lidl, iar semnele de bucurie nu s-au făcut remarcate.

„Lidl vinde mâncare cu insecte”, a scris pe internet un alt bărbat.

Această ”mâncare” a ajuns deja în ramurile Lidl irlandeze și britanice. Unele publicații raportează, de asemenea, că burgerii cu insecte sunt oferiti și în Spania.

Comisia Europeană a băgat insectele pe rafturile magazinelor

Produse cu făină de greier de casă, care a fost recent aprobată pentru componența alimentelor de către Comisia Europeană, apar în magazinele din UE . Această făină se poate adăuga, de exemplu, la paste, pâine, fursecuri, pizza, cereale și batoane. Adaosul de făină de insecte trebuie marcat pe etichete, conform reglementărilor UE.

Pentru produsele făcute cu făină de greier de casă (pâine, biscuiți, biscuiți, grisine, paste, pizza, amestecuri de panificație sau batoane și paste) termenul de pe etichetă va fi denumirea științifică a insectei, adică Acheta domesticus. Același lucru este valabil și pentru alimentele derivate din gândaci de bălegar (congelate, paste, uscate și pudrate), care sunt etichetate ca Tenebrio Molitor . Lăcusta migratoare este etichetată ca Locusta migratoria.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...