Cum speli ferestrele cu bicarbonat de sodiu. Ce ingredient trebuie să mai adaugi

Elena Avramescu 03.08.2020, 19:52
Cum speli ferestrele cu bicarbonat de sodiu. Ce ingredient trebuie să mai adaugi

Bicarbonatul de sodiu este nelipsit din casa fiecărei persoane și este o adevărată minune, putând fi folosit pentru foarte multe necesități. Inafară de utilitatea lui în bucătărie și în rutina de skincare, poate fi folosit și la curațenie, mai precis la curățarea geamurilor.

Cum speli ferestrele cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul poate să facă reale minuni atât singur, cât și alăturat altor produse. În special în combinație cu oțetul, care este aliatul de bază al gospodinelor. Astfel, pentru a curăța perfect geamurile și oglinzile trebuie adăugată o cană cu apă caldă într-un recipient cu pulverizator, o linguriță de bicarbonat și una de oțet alb. Se agită bine, apoi se pulverizează pe geamurile pe care dorești să le cureți în profunzime. La final se șterge cu un prosop curat.

Bicarbonatul de sodiu este bun și pentru pereți, la zugăveli. Trebuie procedat astfel: se amestecă două linguri de bicarbonat și puțină apă, iar după ce se obține o pastă groasă, se poate aplica pe perete și se freacă pe suprafața afectată cu o lavetă până când urmele dispar.

Cum speli ferestrele cu bicarbonat de sodiu
Cum speli ferestrele cu bicarbonat de sodiu

Cum te speli corect pe față cu bicarbonat de sodiu

Într-o sticlă de 500 ml, plastic sau sticlă, se dizolvă 25 de grame de bicarbonat de sodiu, ceea ce înseamnă cam o jumătate de plic. Se ține sticla la rece și se folosește amestecul în fiecare dimineață și seară, pentru a se curăța tenul în profunzime. Se pune din acest amestec pe o dischetă demachiantă și se curăță tenul cu el.

Este un tratament efectiv care începe să dea rezultate extrem de rapid. La scurt timp după tenul va fi mult mai luminos, iar punctele negre o să rămână doar o amintire neplăcută. În plus, dacă ai pete pe ten, treptat o să dispară și acelea. Astfel, cu aproape niciun cost o să aveți un ten curat și sănătos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...